Casa inspirata de interioare nordice

0

Casa-inspirata-de-interioare-nordice2

Casa inspirata de interioare nordice. Anna Chițan ne-a invitat în Timișoara, unde am descoperit un spaţiu amenajat chiar de ea, pe măsura titlului de monument al clădirii în care se află. Imobilul e situat într-o zonă centrală şi face parte dintr-un grup de case care se numeşte „Şase case”, ridicate de către primărie în 1914 pentru a crea locuinţe pentru muncitorii săraci.

Citeste si: Cum imbunatatesti un spatiu mare si auster.

Cazul acestui apartament este unul norocos, dat fiind faptul că noii tineri proprietari şi-au dorit amenajarea lui, prelungindu-i astfel viaţa. Cu buget dat, cu cheia în mână, cu libertate deplină de decizie şi cu un „surprinde-ne”, Anna a conceput un interior „aerisit, natural, nepretenţios, punctat doar de accente preţioase.”

Casa-inspirata-de-interioare-nordice

Casa inspirata de interioare nordice. Mobilierul de bucătărie cu finisaj alb şi mânere din ceramică a fost singurul existent atunci când Annei i s-a încredinţat proiectul, conturându-i parcă şi mai bine ideea unui interior de inspiraţie nordică tocmai datorită aspectului. Restul obiectelor au venit ca o completare.

Casa-inspirata-de-interioare-nordice1Scaunele din metal sunt găsite la un târg de vechituri din Germania şi imită iconicul Thonet, unul dintre preferatele decoratoarei, pentru că „a rezistat atât de mult, dar şi pentru că îmi aduce aminte de copilărie.“ Lampa, precum şi canapeaua masculină din living, sunt de la Mobexpert, iar printul din bucătărie şi cele din living şi hol sunt de la Etsy, înrămate de Anna.

Citeste si: Solutii pentru baile moderne.

Casa inspirata de interioare nordice. Deși Anna s-a bucurat de o libertate de care nu foarte mulţi designeri au parte în a alege stilul de amenajare, mobilierul şi decoraţiunile, bugetul a fost unul limitat, hotărât de proprietari. Asta a însemnat o mai mare atenţie în a alege piesele finale şi a verifica magazinele de specialitate.

Citeste si: Sfatul designerului: cum alegi vesela.

Reducerile nu au fost ocolite: „Întâmplarea a făcut ca proiectul să se desfăşoare la sfârşitul verii, când până şi IKEA îşi schimbă colecţia şi majoritatea pieselor de aici au fost cumpărate la preţuri substanţial reduse”, ne-a mărturisit Anna.

Articol aparut in revista Casa si gradina.
Productie si text: Alina Borcea.
Foto: Sorin Popa.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply