Sfatul designerului: cum alegi vesela

0

Cum alegem vesela? 

Sfatul designerului: cum alegi vesela. Având în vedere că acum există o gamă foarte largă de modele și combinații cromatice pentru partea de veselă, cel mai bine este să începi alegerile în momentul în care ai definit stilul casei, deoarece stilul poate influența materialul veselei.

Citeste si: Bistrot frantuzesc in inima Bucurestiului.

Dacă avem definit un stil clasic, ne putem duce deja cu gândul la porțelan sau cristal. Pentru o amenajare în stilul cottage putem înclina către obiecte handmade, lucrate la roata olarului și chiar pictate manual (ceramica de Horezu, Oboga, Marginea, Cucuteni, Korond).

Sfaturi practice despre veselă și porțelanuri 

Dacă ai o casă bogat decorată în care ai folosit culori și materiale diverse ca textură, atunci vesela ar trebui să fie albă, deci să primeze forma, nu culoarea.

Dacă ai o casă contemporană, în nonculori și folosești o pată de culoare (exemplu: o casă albă cu un accent de culoare – galben – dat din decorațiuni, atunci acel accent ar fi interesant să îl regăsești și în veselă, închipuiți-vă spectacolul!)

Citeste si: Patru noutati pentru case moderne.

Poți să îți personalizezi vesela cu o pictură din glazuri la rece, cu decalcomanii, cu accente de mozaic, cu printuri diverse.

Sfatul designerului: cum alegi vesela. Dacă îți dorești un stil eclectic, atunci fiecare piesă din vesela casei poate avea un alt model și o altă culoare sau același model și fiecare piesă o altă culoare.

Platoul de fructe nu trebuie să lipsească din nicio casă.

Pe ce culoare se vede cel mai bine mâncarea? 

Evident pe o nonculoare, în cazul nostru alb. Aici alegerile țin în primul rând de gust și în al doilea rând de tendințe.

La ce se mai pot folosi piesele care compun vesela unei case? 

Din cești, pahare sau boluri se pot bricola lămpi suspendate sau  chiar veioze.

Dacă ai o cană generoasă și mai înaltă, ideal albă, poți să o transformi într-un obiect cu dublă funcționalitate: suport de creioane și pe laterale se poate folosi ca reminder, schițând cu markerul orice idee. Și cana se poate folosi de altfel ca suport de tacâmuri în bucătărie.

Citeste si: Cat costa bucatariile contemporane.

Din 12 farfurii de cafea (orele) se poate face un ceas de bucătărie, lipindu-le pe un suport care să conțină evident și mecanismul în sine.

Sfatul designerului: cum alegi vesela. Din pahare de unică folosință, colorate, se pot face ghirlande pentru diverse evenimente.

Sfatul designerului: cum alegi vesela.

Alexandra Puiu este decorator şi designer de interior şi îşi împarte timpul între proiectele de amenajări interioare din cadrul studioului ei de design Emotion HomeDesign şi workshopurile pe care le predă la Atelierele de Creaţie din cadrul aceluiaşi studio – facebook.com/emotion.homedesign.

 

Articol aparut in revista Casa si gradina.
Foto: Arhiva personala, Zara Home.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply