Bistrot frantuzesc in inima Bucurestiului

0

bistrot-frantuzesc

Bistrot frantuzesc in inima Bucurestiului. Oare câţi dintre voi iubesc decorurile şi bucătăria franţuzească în egală măsură? Pentru cei care vă regăsiţi în întrebarea anterioară, am luat oraşul la pas şi am descoperit Le Bistrot Francais.

Citeste si: Solutii pentru baile moderne.

Bistroul aflat foarte aproape de Ateneul Român a fost deschis în luna februarie a anului trecut, iar de atunci mulţi iubitori de mâncare franţuzească i-au trecut pragul. De fapt, povestea lui începe în toamna lui 2013, când a şi fost inaugurat. Proprietarii lui şi-au dorit un bistro elegant şi primitor, în care tema ecvestră să pună în valoare atât interiorul, cât şi mâncarea, iar pentru asta au apelat la profesionişti.

Citeste si: Patru noutati pentru case moderne.

bistrot-frantuzesc1Bistrot frantuzesc in inima Bucurestiului. Arhitecţii de la agenţia Pascal Delmotte au fost cei care au răspuns afirmativ propunerii de a decora acest spaţiu, iar rezultatul final îl aveţi în faţă. Tema decorurilor a pornit de la preţioasele obiecte marca Hermes: tapetul de la intrare cu călăreţi, eşarfele înrămate, pernele de pe banchete. Se vede că bugetul amenajării a fost unul generos. Nicio piesă de decor de aici nu este pusă la întâmplare, de unde şi unitatea amenajării la care nu poţi rămâne indiferent chiar şi atunci când iei masa.

Citeste si: Cat costa bucatariile contemporane.

Când intri în Le Bistrot Francais, ştii că ai ajuns într-un loc care pune mare preţ pe atenţia la detalii. În primă fază asta se vede în amenajare, iar apoi o vezi în felurile de mâncare franţuzeşti (nu este locul unde să mergi pe buget, deloc). La intrare eşti întâmpinat de tapetul cu călăreţi de curse şi de o instalaţie ingenioasă formată din sticle de vin, în salonul principal nu poţi să nu observi cizmele şi caschetele specifice călăreţilor, iar dacă te vei uita mai atent, vei vedea că fiecare scaun are la spate un element specific temei ecvestre – o scăriţă de călărie din bronz. Dacă tot am ajuns la scaune, mai trebuie să ştii că au fost făcute special pentru acest loc într-o fabrică din Franţa şi sunt tapiţate cu materiale preţioase şi de foarte bună calitate de la casa Dedar.

Bistrot frantuzesc in inima Bucurestiului. Localul se continuă şi la subsol, unde iniţial era un spaţiu pentru depozitare. Acesta a fost transformat într-o cramă unde se poate lua masa şi bea un vin autentic franţuzesc. Tot mobilierul de aici a fost făcut pe comandă.

Bucureştiul are nevoie de mai multe locuri precum Le Bistrot Francais, atât în ce priveşte amenajarea, cât şi în ce priveşte mâncarea tradiţională franţuzească. Specialiştii din domeniu îl recomandă şi toţi sunt de acord că aici nu vii dacă ai un buget limitat. www.lebistrotfrancais.ro. www. pascaldelmotte.com

Articol aparut in revista Casa si gradina.
Foto: PR.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply