Cum imbunatatesti un spatiu mare si auster

0

decor-auster

Cum imbunatatesti un spatiu mare si auster. Iată un living mare şi luminos care s-a dorit a fi amenajat într-un stil clasic-elegant, dar din care parcă lipseşte ceva. Hai să vedem cum îl putem transforma într-un spaţiu mai personal, mai intim.

Dacă ne uităm în imagine, vedem o construcţie nouă, cu o înţelegere a spaţiului tipic românească: să fie mare! Fugiţi din micile apartamente, începem să construim cu o furie bizară, mare şi mult. La prima vedere, teoretic, avem inventarul complet. Covor avem? Avem. Mare. Canapele şi fotolii sunt, măsuţă de cafea, flori şi perdele verticale avem.

Citeste si: Solutii pentru baile moderne.

Cum imbunatatesti un spatiu mare si auster. Blocajul de imagine are un răspuns prin acest inventar ce pare complet – putem spune că merge şi aşa. De aici pot să intervin eu, nu critic, ci constructiv. Pas cu pas, începem cu planul întâi. Poziţia celor două fotolii va fi modificată, vor sta împreună tocmai pentru a facilita o poziţie ideală faţă de televizor.

Poziţia lăsată liberă poate fi ocupată de un otoman. Acesta serveşte mai degrabă pentru a echilibra spaţiul lăsat liber decât pentru şedere. Covorul existent este foarte mare pentru careul delimitat de canapea-fotolii-otoman.

Recomand un covor de dimensiuni mai mici care să nu intre sub piesele de mobilier. Culoarea poate fi armonizată cu o viitoare draperie: un verde-kaki. Modelul poate fi simplu, fără desen, cu fir înalt şi bogat. Varianta de covor persan cere o decoraţiune mult mai încărcată decât imaginea pe care o doresc, una contemporană, familiară, nu un stil încărcat şi pseudopreţios.

Spre deosebire de covor, masa de cafea este mult prea mică pentru această zonă. Hai să o mutăm în vecinătatea canapelei şi a fotoliului, aşa se închide estetic compoziţia. Viitoarea masă va trebui să fie de dimensiuni mai mari şi cu detalii de construcţie interesante.

decor-auster1Când intri în încăpere, această masă trebuie să iasă prima în evidenţă. În scenografia noastră, masa devine cel mai important personaj. Desenul complicat al intarsiei de lemn preţios, detaliile constructive bine executate şi dimensiunea vor echilibra spaţiul. Masivitatea şi simplitatea canapelei şi a fotoliilor vor fi perfect completate de imaginea mesei.

Citeste si: Cum alegi vesela.

Cum imbunatatesti un spatiu mare si auster. Mai departe, lumina artificială. Lămpile sunt piese foarte importante! Abajururile trunchi de con, din pânză cutată, cu alămuri simple, fără luciu ostentativ, vor fi ideale aici. Lampadarul şi lampa de masă întregesc imaginea confortabilă. Pernele aferente canapelei pot avea materiale în culori puternice, cu un anumit luciu, în contrast cu cele prezente, realizate din pluş electrostatic.

În spatele canapelei se poate pune o consolă decorativă, înaltă. Aceasta va permite etalarea obiectelor decorative sau a cărţilor în vecinătatea canapelei.

Citeste si: Patru noutati pentru case moderne.

Locul în care te aştepţi să nu fie nimic va conţine la vedere lucruri frumoase.

Privind desenul, putem remarca destul de uşor cum elementele disparate descrise în text pot realiza o imagine armonioasă. Ce spuneţi?

Articol aparut in revista Casa si gradina.
Text: Titi Alupoaei.
Foto: Arhiva personala, Alexandra Pasca.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply