Idei simple pentru balcon

0

Avem câteva idei simple pentru balcon. Toate sunt practice, ușor de pus în parctică și îți vor înfrumuseța balconul. Mai mult, vor aduce mai mult confort pentru balconul tău.

pentru balcon

Există o condiție esențială pentru ca toată această strategie și aceste idei simple pentru balcon să dea cu adevărat roade: nu transforma balconul într-un spațiu de depozitare și elimină tot ceea ce nu are căuta în această zonă din casă. Balconul, indiferent cât este de mic este un spațiu de relaxare.

1. Nu închide terasa cu termopane. Această poate fi protejată cu o streașina mai lungă, ca la casele cu verandă, cu o perdea sau cu un parasolar care te fereste foarte bine și de ploaie.
2. Terasă poate fi îmbrăcată în plante cățărătoare, care te vor feri de privirile indiscrete, iar dacă stai la un etaj inferior, o poți umbri cu câțiva arbuști decorativi plantați la parter. Există o mulțime de specii de flori curgătoare ce pot fi plantate în ghivece sau în jardiniere, iar frumusețea acestora se reflectă prin culorile intense și prin bogăția de flori. Ghivecele cu flori curgătoare de balcon dau viață balconului, terasei și reprezintă niște decorațiuni pe cinste pentru acest colț al casei.
3. În lipsă spațiului la nivelul solului, folosește peretele exterior al casei: montează spaliere pentru plantele agățătoare, fixează suporturi pentru ghivece sau atârnă coșulețe cu plante chiar de streașina.

Un truc ideal pentru balcoan, mai ales pentru cele mici: utilizează plante în ghivece mici. Fac spațiul să pară mare și bogatși sunt mai ușor de îngrijit.

4. Nu uită să plantezi flori în jardinierele de pe parapetul terasei, dar asigură-te că acestea au fost foarte bine fixate. Este de preferat că jardinierele să stea în afară parapetului și nu în interiorul terasei, pentru a nu te împiedică atunci când treci.
5. Poți amenaja un mic spațiu de relaxare amplasând un leagăn sau un balansoar de-a latul terasei, într-una din extremitățile sale.
6. Dacă parapetul este suficient de lat, îl poți folosi pe post de masă. Dacă nu, fixează pe el o consolă sau un raft rabatabil.
7.  Dacă ai un spațiu mai mare pe balcon, poți să te gândești la decorațiuni pentru a spori intimitatea. Plantele cu multe frunze, care creează volum, sunt cele mai potrivite în acest sens.
8.  Nu omite nici podeaua. Ideal este să folosești gresie pentru că este cea mai ușor de întreținut, dar este minunat dacă poți pune parchet sau alte materialele prietenoase (mochetă). Soluția este posibilă doar în cazul balcoanelor închise și, în general, este o bună soluție pentru amenajarea balcoanelor de la bloc.

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply