Idei de case la tara

0

Daca faci parte dintre cei care viseaza la o casa la tara, esti in locul potrivit, pentru ca avem idei de case la tara. La prima mana pare usor sa-ti faci o casa la tara, sau sa modernizezi o casa batraneasca, dar in fapt sunt o gramada de detalii de care trebuie sa tii cont, pana la a transforma in realitate oricare din aceste idei de case la tara.

Idei de case la tara (1)

Am adunat cateva din cele mai bune idei de case la tara

Primul detaliu pe care trebuie sa-l bifezi este daca vei reface o casa veche sau iti construiesti o casa noua. In functie de asta stabilesti bugetul si tot in functie de asta faci pasul urmator si stabilesti principalele materiale pe care le vei folosi.

Citeste si: Proiecte de casa pe teren ingust

Idei de case la taraAm vazut idei de case la tara absolut minunate facute si din lemn, dar si din caramida. O casa veche trebuie reconditionata folosind doar materialele din care au fost facuta. Adica daca vrei sa pui pe picioara o casa de chirpici, tot chirpici trebuie sa folosesti.

Cand alegi dintre multitudinea de idei de case la tara tine cont de nevoile tale reale, de destinatia casei (daca este locuita sezonier sau permanent), de suprafata terenului si de regimul de inaltime al caselor din jur.

Trebuie luat in calcul si suprafata totala a terenului pe care il ai la dispozitie. Este mare pacat sa nu te bucuri de beneficiile unei bucati de pamant, de placerea de a nu cultiva cateva legume si de a pune cativa pomi, doar de dragul de a-ti face o casa mare. Daca ai nevoie de o casa mare, mai bine fa-ti casa cu etaj sau renoveaza mansarda. Oricum cea mai buna solutie, daca este sa luam in calcul raportul pret/beneficii si cea mai buna din lista cu idei de case la tara este cea fara etaj cu doua sau trei dormitoare.

Idei de case la taraCiteste si: Proiecte de casa cu veranda

Pe lista cu cele mai bune idei de case se afla casele de lemn. Au atat de multe avantaje incat sunt in mod cert cap de lista. Urmeaza casele de caramida, acestea fiind o solutie doar in conditiile in care vrei o casa la tara care sa fie locuita permanent. Mansarda si oricare din solutiile de casa cu mansarda sunt si ele in top trei idei de case la tara. Nu sunt excluse nici casele cu beci, dar acestea sunt solutii bune doar pentru casele mari, in care familia locuieste permanent.

Citeste si: Proiecte de case mici la tara

Desi nu sunt in sine idei de case la tara, sunt completari esentiale pentru aceasta. Astfel, adauga casei o magazie incapatoare si temeinica. Poate sa fie concomitent si garaj. Pamantul din jurul casei impune o gramada de unelte care au nevoie de un spatiu de depozitare. Si nu uita sa faci o bucatarie de vara. Este o placere de primavara devreme pana toamna tarziu, iti creste spatiul de locuit si iti protejeaza casa.

Citeste si: Proiecte de case din panouri sandwich

Pe lista cu idei de case la tara, la capitolul idei bune si foarte bune se afla si casa cu veranda. Este o investitie minima in plus cu multe avantaje pentru aceste gen de case.

In loc de final sa mai adaugam ca oricare din planuri si pe oricare din aceste idei de case la tara mergi, o casa la tara o sa-ti aduca numai beneficii.

Sursa foto: ©kingan/Fotolia/ ©StefanKörber/Fotolia/hepta

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply