Proiecte de case mici la tara

0

Resedinta mea de vara e la tara…. Sau daca viszezi la o casa la tara, inspira-te din ideile noastre de proiecte de case mici la tara. Ideea are doua componente. In primul rand se refera la case mici. Prin case mici se inteleg acele case care au o suprafata locuibila pana in 100 de mp. De cele mai multe ori aceste proiecte de case mici variaza intre 75 si 90 de mp, fiind case pe un singur plan cu cel mult doua camere, baie si bucatarie. A doua componenta se refera la locatia in mediul rural astfel ca in asamblu ideale sunt casele care au un aer rustic, care sa nu faca o nota discordanta majora in raport de casele din jur.

Proiecte de case mici la tara (2)

Citeste si: Cea mai mica casa de vaca

Proiecte de case mici la tara: avantaje si dezavantaje

♦ In primul rand cheltuielile pentru ridicarea unei astfel de case mici la tara sunt mult mai mici.
♦ Implicit si cheltuielile de intretinere sunt mai mici.
♦ Costurile legate de incalzirea unei case mici la tara sunt mult reduse, de regula se merge pe surse traditopnale de incalzire (lemn sau peleti).
♦ Impozitul pentru o casa mica este si el, mult mai mic.
♦ Daca investeti intr-un proiect inteligent, chiar daca vorbim despre o casa mica la tara, aceasta poate sa fie extrem de confortabila si practica.
♦ Durata de executie a unei case mici este mai scurta, uneori chiar la jumatate.
♦ Amprenta pe sol a unei case mici, bazate pe unul din aceste proiecte, este redusa si implicit costurile legate de teren scad, dar exista si avantajul de a avea o curte mai mare la dispozitie.

Proiecte de case mici la tara (1)Compartimentarea eficienta, ferestrele largi si, eventual terase si verande, fac dintr-o casa mica la tara o solutie excelenta nu doar asociata cu ideea de casa de vacanta. De regula un proiecte de case mici la tara se preteaza pentru folosirea altor materiale decat caramida si beton. Lemnul si alte materiale neconventionale se preteaza cel mai bine pentru constructia unei case mici. Construita din lemn, de exemplu, pretul unei case mici devine mai mult decat rezonabil.

Citeste si: O casa mica si functionala

Cand este vorba despre proiecte de case mici la tara nu vorbim numai de avantaje. Aceste case mici au destule dezavantaje, dar in ansamblu cel mai important este lipsa de saptiu.

Organizata si impartita inteligent aceast dezavantaj poate fi compensat. Se poate renunta la anexe, balcoane si debarale, se poate renunta la o a doua baie, dupa cum se poate renunta la o bucatarie organizata separat, aceasta putand fi inclusa in spatiul camerei de zi ca si bucatarie deschisa.

Citeste si: O casa mica si functionala

Sa mai spunem ca pretul pentru realizarea oricarui proiect de case mici la tara este comparabil cu al unui apartament cu trei camere intr-un bloc vechi. Dar avantajul imens este acela al gradinii si al spatiului in aer liber pe care o casa mica la tara, pe pamant, il ofera.

Sursa foto: @tychyl90/fotolia

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply