Cea mai mica casa de vacanta

0

cea mai mica casa de vacanta (2)Cea mai mica casa de vacanta este incredibila. Daca o privesti din exterior este imposibil sa-ti imaginezi cat de … incapatoare este.

Amprenta la sol pentru cea mai mica casa de vacanta este de 3,8 metri patrati. Cea mai mica casa de vacanta este o dovada ca necesitatile reale ale unui om sunt mici si, mai mult decat atat ca ideea de confort nu depinde de spatiu.

Cea mai mica casa de vacanta este o alta dovada care sustine ideea ca in viitor casele vor fi mici si ca ceea ce conteaza cu adevarat este capacitatea de a  gestiona inteligent spatiu, puterea de organizare si filtrarea reala si onesta a nevoilor.

Citeste si: O casa mica si functionala

Cea mai mica casa de vacanta este unde pe coasta in California de Nord. Casa este asezata pe o panta lina si are padurea in spate. Casa nu are acces la curent electric si apa. In spatele casei este padurea. Deci este cea mai mica casa de vacanta (poate ca nu cea mai mica, dar cu certitudine una din cele mai mici case din lume) are cinci zone distincte. Exista o bucatarie, un loc de studiu, o camera de zi, o scara interioara care duce in pod unde se afla dormitorul.

Citeste si: Casa mica este casa viitoruluicea mai mica casa de vacanta (6)

Camera de zi este inima casei. Aici exista un semineu si este locul cel mai folosit al casei.

Semineul este in fapt o vatra din caramida care incalzeste mai mult decat eficient toata casa si care este in egala masura si o buna sursa de lumina noaptea.

Un perete este complet acoperit de carti. Cele doua fotolii din dreptul vetrei sunt dovada armoniei. Casa este luminata cu lumanari, apa este adusa de la rau si incalzita la vatra, apoi pusa intr-un butoias pentru necesitatile din baie.

La bucatarie se foloseste o butelie cu gaz. In pod, unde se afla dormitorul se ajunge pe o scara care sta lipita de perete si se poate fixa in podea atunci cand este folosita.

Citeste si: Casa din povesti. O poveste de iarna

Proprietarii, Diana si Michael Anthony Lorence sunt amandoi profesori si spun ca si-au construit casa singuri in decursul a vreo doi ani. Proiectul casei si organizarea ei au fort realizate de Michael Anthony Lorence. Casa este facuta din lemn de brad, iar acoperisul din lemn de cedru. Temelia este din piatra de rau, la fel si vatra.

Tot ei povestesc ca se simt mai mult decat fericiti in aceasta cea mai mica case de vacanta, ca aici au timp sa vorbeasca sa povesteasca si sa se bucure unul de prezenta celuilat. Aici, in cea mai mica casa din lume se simt cel mai bine.

Citeste si: Reguli practice pentru mobilarea spatiilor mici

Mai multe imagini poti vedea aici

Sursa: tinyhouseblog.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply