Greseli cand alegi un covor. Cateva sfaturi utile

0

Covorul este o treaba foarte importantă pentru o cameră, așa că analizează aceste greșeli când alegi un covor, ca să nu cazi în capcana lor.

greșeli când alegi un covor (1)

Înainte de a vorbi despre cele mai grave greșeli când alegi un covor ține minte că acesta poate da linia unei camere, definește zonele din încăpere, iar regula funadamentală este că trebuie să fie suficient de mare pentru a așeza pe covor picioarele din față ale mobilierului lipit de perete.

Iată care sunt cele mai frecvente greșeli când alegi un covor.

Prea mic. diferența de preț între un covor mic și unul pe măsura camerei este nesemnificativă, dar efectul imens. Covorul prea mic strică tot decorul din casă.

Citeste si: Totul despre covoare. De la traditional la modern

Nu alegi materialul potrivit. Află că există și alte materiale foarte potrivite pentru covoare, altele decât cele persane, care numai presane nu sunt. Covorul de iută este perfect în casele cu animale de companie și copii, pentru că se curăța foarte ușor, se spală fără să se strice și arată foarte bine, multă vreme. În plus este foarte ieftin. Covoarele de lână sunt foarte actuale, mai ales dacă sunt făcute manual și sunt de preferat unui covor persan, din materiale sintetice, plin de noxe, cu fibre sintetice, greu de curățat care înghite praf ca un aspirator.

Citește și: Cum scoti o incapere din anonimat cu  covorul potrivit

greșeli când alegi un covor (2)Nu respecti regula dimensiunii ideale a unui covor. Aceasta este cea mai mare din lista de greșeli când alegi un covor. Ideal este ca marginile covorului să fie cu 12-14 cm mai mici decât limitele podelei. Nici mai mare, nici mai mic. Doar mocheta se pune din perete în perete. O altă greșeală este aceea de a nu pune un covor mic, gen carpetă dacă podelele sunt acoperite complet cu mochetă. Covorul are o altă funcție estetică decât mocheta, iar dacă adaugi o carpetă, atunci, obligatoriu, mocheta trebuie să fie într-o singură nuanță, fără model.

Covorul este primul element de decor pentru o cameră goală. Covorul este piesa cea mai mare, de impact, care leagă o cameră. În plus în funcție de covor se aleg perdelele, pernele de decor, detaliile de culoare și culoarea de accent din cameră. Dacă nu alegi prima dată covorul faci una din cele mai mari greșeli când alegi covorul.

Citește și: Covorașele, un beneficiu pentru amenajare.

Eviți covoarele cu model. Un covor cu model este extrem de util într-o cameră. Dă adâncime, personalitate și stil. Un decor minimalist sau unul modern se potrivesc bine cu un covor persan veritabil cu model, iar un decor tineresc merge foarte bine cu un covor cu motive geometrice.

Citeste si: 4 idei simple pentru casa

Nu cauți covorul ideal. Covoare foarte bune, unele chiar valorose se găsesc în cosignație. Chiar dacă au fost folosite farmecul lor nu dispare. Recondiționate si spălate pot fi o foarte bună și înțeleapă alegere. În plus sunt modele unice.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply