Galeria si rolul ei decorativ

0

Galeria – cea care susține perdelele și draperiile, este una din piesele neglijate din casă, rolul ei fiind redus la cel practic în condițiile în care are un important rol decorativ pentru toată imaginea din casă și din cameră.

galerie (1)

Avem câteva sfaturi simple care pot reda galeriei rolul ei decorativ foarte important.

Evită galeriile de proastă calitate, care se deformează și se curbează sub greutatea stofei pe care ar trebui să o susțină și orientează-te spre modele solide – chiar dacă au o siluetă mai delicată – confecționate din oțel, inox, fier forjat sau lemn.

Culoarea acestora este la fel de importantă și ar trebui aleasă în funcție de celelalte elemente ale decorului. De pildă, dacă în cameră pentru care alegi galeria predomina mobilierul și finisajele din lemn, ar fi bine să alegi o galerie din lemn sau din fier forjat, iar dacă decorul este modern, poți alege o galerie din oțel cromat.

Nu mai puțin importantă este și înălțimea la care vei monta galeria. O perdea sau o draperie poate da înălțime camerei, dar numai dacă galeria este poziționată corect. Fixează galeria sus, chiar pe tavan în camerele mai joase și mai jos, dar niciodată la mai puțin de 20 de centimetri de marginea de sus a ferestrei, în camerele mai înalte sau prea înalte.

În ceea ce privește stilul, se pot achiziționa galerii cu specific romantic sau clasic, medieval sau rustic, pentru ocazii speciale, pentru un ambient oriental, florale – pentru cameră copiilor și chiar pentru baie.

galerie (2)

Evitați discrepanțele de genul: galerii/sisteme de prindere ieftine și perdele/draperii scumpe sau invers. Majoritatea perdelelor necesită o singură bară, dar sunt și perdele care necesită două bare. Măsoară exact lungimea ferestrei înainte de a cumpără galeria. Ferestrele au mărimi diferite și aprecierea fără măsurare exactă poate fi înșelătoare. Barele ar trebui să fie cu câțiva centimentri mai lungi decât fereastră pentru a fi siguri că o va acoperi total.

Nu omite să cumperi toate elementele accesoriilor pentru ferestre: bară sau galeria de prindere, capătul, inelele și suportul de prindere. fiecare ale logică ei iar improvizațiile sunt aproape imposibile!

Sursa foto: pixabay.com

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply