Flori in ghiveci. Cele mai bune alegeri

0

Vorbim despre flori in ghiveci si iti spunem care sunt cele mai bune alegeri, adica acele plante care, in ghiveci, se simt bine si au un bun avantaj pentru o crestere si o dezvoltare frumoasa.

flori in ghiveci

Flori in ghiveci poti tine in casa, in oricare din incaperi pentru exista solutii ideale pentru fiecare camera. Exista solutii ideale pentru ghivece cu flori in baie, in bucatarie, dar chiar si pentru dormitor. Fiecare in parte are o serie de caracteristici care le fac

Iata cele mai bune alegeri pentru flori in ghiveci.

Kalanchoe. Aceasta minune are flori mici, care cresc in buchetele. Florile, ce pot avea patru petale sau multiplu de patru (28 ori 32) sunt albe, rosii, oranj, galben sau mov. Kalanchoe infloreste tot timpul anului, avand perioade de pauza intre sesiunile de inflorire, perioade care se repeta indiferent de anotimp. Kalanchoe, pe numele ei oficial  Kalanchoe blossfeldiana are frunze carnoase de un verde inchis, nu creste mai inalta de 25-30 de centimetri, formeaza tufe si se preteaza excelent pentru a fi tinuta in ghiveci. Sunt peste 200 de specii de Kalanchoe.

Citeste si: Alegerea ghivecelor pentru plante

Kalanchoe este usor de ingrijit una din cele mai mari pretentii fiind temperatura, acesta fiin si motivul principal pentru care este ideala in varanta flori in ghiveci. Kalanchoe moare daca este expusa la temperaturi negative fie si doar doar cateva ore.

Anthurium pitic este una dintre cele mai cautate plante in ghiveci. Este o floare tropicala care va poate fi alaturi pentru o perioada destul de lunga. Aceste flori  sunt de culoare rosie (inclusiv nuante de rosu) si in functie de ghiveciul in care sunt tinute pot creste pana la 15-20 de centimetri. Frunzele acestora sunt simple dar frumoase, de aceea sunt folosite in aranjamentele florale. Florile de anthurium sunt perfecte pentru flori in ghiveci deoarece au un aspect frumos si rezista o perioada indelungata de timp daca sunt ingrijite corespunzator, iar ghiveciul este un mod excelent prin care le poti asigura protectia de care au nevoie.

Violeta africana este extrem de frumoasa si foarte usor de ingrijit, fiind una din primele alegeri in categoria flori in ghiveci. Se preteaza perfect pentru pervazul ferestrelor, se simte bine in bucatarie si este extrem de decorativa indiferent de locul in care este asezata. Culorile florilor variaza de la  violetul intens, pana la albastru, roz si alb. Exista si violete africane cu flori rosii, ceva mai rare. Violeta africana are nevoie de lumina, dar nu trebuie asezata sub bataia directa a razelor de soare, cel mai bun loc fiind ferestrele nordice sau vestice. Ghiveciul ofera mobilitatea de care floarea are nevoie.

Citeste si: Totul despre ghivecele pentru plante

flori in ghiveciCrassula este o planta ideala pentru solutia flori in ghiveci. Este foarte decorativa, se ingrijeste usor si se adapteaza repede la conditiile din casa. vara poate sta afara, in gradina sau in jardiniere, ori in balcon, dar iarna trebuie adusa in casa. Crassula este originara din Africa de Sud si Madagascar. Exista mai multe specii, unele mult diferite. Unele specii de Crassula sunt pitice si au cativa centimetri inaltime, altele ajung si la patru metri. Florile de Crassula sunt albe iar ca planta de apartament infloreste mai ales in perioadele cu lumina mai putina respectiv toamna si iarna. Expuse la soare, unele specii de Crassula isi pot colora frunzele in rosu.

Campanula se simte foarte bine in gradina unde creste in tufe generoase, dar este si una din cele mai bune alegeri pentru categoria  flori in ghiveci. Campanula de gradina creste mai inalta decat cea din ghiveci si poate ajunge la tufe dese care pot avea si un metru inaltime. In casa, in ghiveci, planteaza Campanula in vase joasa cu gura larga pentru a permite plantei sa se extina si sa faca multe flori. Tunsa regulat, vei stimula inflorirea. Campanula se simte foarte bine in locurile umbrite si rezista in mod admirabil la frig. Se simte atat de bine la temperaturi scazute incat caldura o face sa se ofileasca si sa-si piarda frunzele. Campanula infloreste fara pauza, tot anul, dar mai ales iarna si toamna tarziu, in zonele reci si alpine. Nu suporta umezeala si are nevoie de un sol fertil care sa dreneze foarte bine apa.

Citeste si: Plante care rezista la frig

In loc de final, pentru aceasta lista cu iei de flori in ghiveci mai trebuie spus ca acestea sunt una din cele mai frumoase si mai bine primite daruri.

Sursa foto: ©by-studio/Fotolia

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply