Plante pentru dormitor

0

Plante potrivite pentru dormitor (3)Ai plante in domitor? Daca da, e foarte bine, daca nu probabil ca ai cazut in capcana ideii ca nu este bine sa ai plante pentru dormitor. Intr-o oarecare masura este adevarata, dar numai daca nu ai ales cele mai potrivite plantele pentru dormitor. Exista numeroase plante cu ajutorul carora poti mentine o umiditate confortabila si care au capacitatea de a transforma dioxidul de carbon in oxigen. Important este sa nu-ti transformi domitorul intr-o sera si alegi cu atentie acetste plante pentru dormitor.

Citeste si: 3 sfaturi pentru ingrijirea unui bonsai

Cap de lista este ficusul. Acesta nu doar ca este o planta care imbraca camera in care se afla, dar are si calitatea de a curata aerul din casa, fapt ce o recomanda ca una din acele plante pentru dormitor. Ficusul se simte bine in camere cu temperatura constanta. Are nevoie de apa multa si lumina. Frunzele ficusului, cele care functioneaza ca niste plamani, trebuie curatate periodic cu o carpa moale inmuiata in apa.

Citeste si: Bambusul de apartament

Dracaena este o planta stufoasa deosebit de frumoasa si decorativa in interior. Planta este un bun emitator de ioni negativi, iar funzele mari si late functioneaza ca un filtru natural si  prin aceasta este una din plantele potrivite pentru dormitor. Nu este foarte pretentioasa, dar are nevoie de apa cu masura, multa lumina si o temperatura confortabila.Plante potrivite pentru dormitor (2)

Spathiphyllum sau crinul pacii este o planta tropicala care iubeste mediul de apartament si care se poate simti foarte bine in domitor, mai ales ca prefera locurile semiumbrite ale camerei, pentru ca nu poate suporta actiunea direcata a razelor de soare. Planta trebuie udata in fiecare zi, iar funzele sterse cu delicatete, frecvent.

Citeste si: Plante potrivite pentru bucatarie

Orhideea imprastie liniste astfel ca este una din acele plante pentru dormitor. Cea mai buna locatie este langa fereastra. Orhideea infloreste o singura data pe an, dar florile dureaza cateva saptamani si prin acesta o sa faca o sarbatoare din dormitorul tau.

Aloe Vera este o planta decorativa cu foarte multe proprietati, fiind considerata una dintre cele mai vechi plante medicinale ale tuturor timpurilor. Mai mult decat atat, este in mod cert una din cele cateva plante pentru dormitor deoarece nu are nevoie de foarte multa lumina si nu este pretentioasa din nici un punct de vedere.

Sursa: bhg.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply