Plante care se simt bine in baie

0

Plante care se simt bine in baie (1)Dupa ce am vorbit despre plante care se simt bine in bucatarie si in dormitor, afla si despre plante care se simt bine in baie. Baia este un mediu cald si umed, neprielnic pentru cele mai multe dintre plantele de apartament, dar pentru anumite plante, baia pare sa fie locul ideal.

Exista cateva plante care se simt bine in baie, desi spatiul este mic si deseori cu lumina foarte putina. Oricum pentru a putea sa se dezvolte aceste plante pentru baie au nevoie de lumina naturala.

Spathiphyllum. Are aspect de tufa si impresioneaza prin frunzele ei lungi, in forma de lance, de un verde stralucitor. Florile sunt alb-crem si deosebit de elegante. Ii place penumbra si are nevoie de umiditate abundenta, atat in sol, cat si in atmosfera. Nevoile pe care le are Spathiphyllum fac din ea una din acele plante care se simt bine in baie.

Plante care se simt bine in baie (2)Citeste si: Plante potrivite pentru dormitor

Columnea. Aceasta este una din cele care au fost facute sa se simta bine in baie. Columnea iubeste locurile calde, umede si lipsite de curenti de aer. Temperatura optima pentru ca aceasta planta sa fie mereu verde este 12-15 grade Celsius.

Caladium este un alt exemplu din seria de plante care se simt bine in baie. Originara din America de Sud, poate atinge 20-40 centimetri inaltime. Are funzele marmorate si nu suporta deloc soarele, dar iubeste umezeala si aerul cald.

Citeste si: Plante potrivite pentru bucatarie

Alte plante pentru baie sunt: Aloe Vera, bambusul, begoniea, ficusul pitic, dar si feriga si unele specii de cactus. Acestia din urma vor trebui ingrijiti cu atentie si udati rar pentru ca isi vor lua apa de care au nevoie din aerul umed din baie.

Toate aceste plante care se simt bine in baie pot fi asezate in mai multe locuri, ideale fiind cele care le permit sa se bucure de lumina. Le poti agata sau le poti aseza la nivelul solului. Un alt loc bun pentru plantele din baie este pervazul ferestrei si marginea interioara a cazii de baie.

Sursa: architectureartdesigns.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply