Flori de toate culorile

0

Flori de toate culorilePoti avea o gradina multicolora cu pante cu flori de toate culorile sau poti avea o gradina cu plante cu flori rosii, galbene sau albe, daca mergi pe varianta monocromiei. Daca alegi o gradina cu flori de toate culorile trebuie sa stii ca fiecare in parte aduce ceva specific gradinii.

Florile rosii sunt energizante si vor arata bine indiferent de dimensiunea gradinii. Combinatia intre verdele frunzelor si florile rosii este una foarte intensa si placuta ochiului, rosul si verdele fiind culori complementare. Mai trebuie spus ca o gradina cu flori rosii pemite o combinare usoara si foarte estetica cu florile albe. Din categoria de flori rosii care merg bine in toate gradinile amintim trandafirii, muscatele, lalelele, nastureii si bujorii.

O gradina cu plante cu flori albe sau una unde predomina florile albe este, cu siguranta, o gradina foarte eleganta. Florile albe sunt cele care pot da personalitate intr-o gradina cu plante cu flori de toate culorile. Pentru reusita estetica a unei gradini cu flori de toate culorile unde sa predomine  albe, ideal este sa folosesti mai multe tipuri de plante, cu diferite inaltimi si cu flori variate, pentru ca variatia este cea care da profunzime unei gradini cu flori albe. Poti sa cultivi plante agatatoare – trandafiri si glicina, in planul indepartat, apoi crini in planul de mijloc si bujori si regina noptii in primul rand.

O gradina cu flori colorate unde predomina florile galbene este un mic paradis. De la sunatoare la floarea soarelui, de la trandafiri la narcise, de la carciumarese la crizanteme, fiecare sezon are flori galbene. Cele mai multe dintre plantele care au fost altoite si care pot fi cultivate pentru florile lor, in gradina sau in ghiveci, au si flori galbene. Daca unele dintre ele sunt doar galbene, cum este cazul narciselor, altele apar in galben in urma altoirii si selectiei facute de gradinari. Asa este cazul trandafirilor galbeni si ai bujorilor galbeni.

Daca vrei o gradina cu plante cu flori de toate culorile nu le uita pe cele mov. Movul este simbolul traditional al regalitatii, iar aceste plante cu flori mov sunt asociate cu spiritualitatea si feminitatea. E bine de stiut ca plantele cu flori mov sunt mesagerul pasiunii, exprima romantism si nostalgie si, cu mici exceptii, sunt foarte frumos mirositoare. Plante cu flori mov inseamna: lavanda, liliac, ochiul-boului, brumarele – faimoase pentru nuantele lor pastelate intense si parfumul distinctiv, anemonele, glicina – perfecta pentru a imbraca garduri, si verbena.

Putin stiu dar plantele cu flori albastre sunt mai ales plante care infloresc primavara si toamna. O gradina cu plante cu flori de toate culorile de vara o sa fie vaduvita de flori albastre, pentru ca vara florile albastre sunt rare.

Dintre cele rare amintim floarea de nu-ma-uita, clopotei si nemtisoriul sau stanjenei, iar toamna ochiul boului.

Delicate si suave plantele cu flori roz sunt motul unei gradini cu plante de toate culorile. Plantele cu flori roz, cele mai cunoscute sunt: petuniile, unde rozul este delicat si pal si este doar una din culorile plantei, gura leului, cu un roz intes, begoniile, garofietle, ochiul boului, ale carei flori de vara-toamna au un roz intens, azalee, garoafa de vara, bujorii, verbena in varianta roz, hortensia si, bineinteles trandafirii.

Citeste si: Explozie de culoare

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply