Flori roz – inveselesc gradina! II

0

O grădină cu flori roz arată foarte bine și are un aer vesel. Iată câteva informații care îți pot fi de folos!

flori roz crin
Foto: Flori Lixăndroiu

Grădina se populează repede și ușor cu plante anuale; unele, precum garofițele, verbinele, petuniile sau gura-leului, se pot cumpăra gata înflorite, altele, precum stelele sau macii, trebuie semănate. Bulbii gladiolelor și rădăcinile tuberizate ale daliilor se plantează în fiecare primăvară și se scot toamna, dar merită, fac flori frumoase și variate toată vara. Locurile umbrite nu sunt defavorizate; ai pentru ele rododendroni, astilbe, anemone, flox, căldărușe, hortensii… Rozul poate fi omniprezent: pentru stâncării ai brumărele, pentru balcoane – begonii, garoafe, petunii și verbine curgătoare.

Ține cont și de aceste informații pentru a te bucura de flori roz minunate în grădina ta!

Florile astilbelor sunt deopotrivă diafane și spectaculoase. Nuanțele lor delicate din paleta de roz și ametist se armonizează foarte frumos, îmbrăcând și luminând minunat locurile mai umbrite din grădină.

Există maci pereni sau anuali, cu flori mari sau mici, simple sau bătute, cu petale drepte sau zimțate, de o singură culoare sau mai multe. Iubitorilor de variație le recomand toate soiurile anuale.

Macii anuali cu petale franjurate, în toate nuanțele de roz, sunt superbi: de la unii cu un singur rând de petale zdrențuite la alții atât de bătuți, că par niște bulgări pufoși, din fire de mătase…

Bujorii tufe sau arbuști, cu flori simple sau bătute, într-o singură sau în mai multe nuanțe de roz, nu ar trebui să lipsească – dau opulență grădinilor la începutul verii.

Strecoară câteva semințe de maci anuali în toată gama de modele și nuanțe de roz printre crinii de aceeași culoare. Vor rezulta niște combinații de vis și mereu altfel.

Articol adaptat din revista Casa lux – martie 2013

Autor: Flori Lixăndroiu

Citește și Flori roz – înveselesc grădina!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply