Farmecul inegalabil al stilului clasic

0

Stilul clasic are un farmec inegalabil, farmec care poate transforma și înnobila orice decor. Una din marile beneficii ale stilului clasic este adaptabilitatea sa, astfel că orice decor poate să beneficieze de eleganța stilului clasic, cu toate varinatele sale de la clasicul rustic sau englezesc la varianta actuală, care este o variantă a stilului baroc cu detalii și accente surprinzătoare.

stilului clasic

Stilul clasic nu se demodează niciodată, iar acesta este unul din secretele care garantează farmecul inegalabil al stilului clasic. O amenajare clasică poate fi adaptată ușor, poate fi modernizată, dar va oferi de fiecare dată intimitate, frumuseţe, eleganţă.

Dacă eşti un romantic, mergi pe varianta rustică, alătură ornamente diverse și profită de căldura lemnului şi a materialelor naturale, stilul clasic fiind obligatoriu asociat cu materialele vii, naturale. Farmecul inegalabil al stilului clasic face din această abordare una universală, mereu la modă.

Pe de altă parte dacă esți interesat de ultimele tendinţe, formele opulente neo-baroce, interpretate modern, cu materiale şi finisaje ultramoderne sunt cele care pot satisface toate gusturile și toate nevoile unei amenajări interioare domestice.

stilului clasic (2)

Amenajarea casei în stil clasic presupune un mobilier din lemn masiv de preferința în nuanțe cât mai închise, materiale rafinate, accesorii, bibelourile din porțelan, dar și culori mai sobre și neutre precum albul, bejul, maroul, bordoul sau maroul. Acestea sunt detaliile care dau unei amenajări tunul stilului clasic. Mesele rotunde sau ovale aduc căldură și îndeamnă la comunicare, un bufet înalt, un dulap cu vitrine este spațiul generos pentru a expune o veselă frumoasă și bibelouri de familie, forme rotunjite și generoase ale pieselor de mobilier se pot combina foarte plăcut cu formele armonioase ale canapelelor.

Farmecul stilului clasic se bazează pe simetrie, rimeă și detalii șic.

Una din calitățile certe ale stilului clasic care pune în valoare excepționala valoare a acestuia este faptul că mobilierul în stil clasic poate luă diferite forme. Stilul clasic are capacitatea de combinare cu tehnici moderne de amenajare iar rezultatele sunt mereu interesante, spectaculoase și inedite, dar mai ales unice și foarte personale.

Sursa foto: thinkstockphotos.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply