DIY: Suport cu lumanari colorate

0

lumânări colorateUnele din proiectele DIY sunt spectaculoase prin simplitatea şi eficienţa lor. Exact din această categorie face parte şi acest suport de lumânări colorate. Este simplu de făcut şi nu ai nevoie de prea multă îndemânare pentru a-l realiza.

Citeste si: DIY – O sticla de plastic si pauza de joaca

Ca să faci acest suport pentru lumânări colorate, ai nevoie de o placă de lemn, vopsea neagră, lac pentru lemn, câteva şuruburi şi o bormaşină pentru găuri (daca nu le poţi face cu mana şi cu un burghiu) şi lumânări colorate (ideale cele înalte, groase şi intens colorate, pentru a fi în contrast cu placa de bază, neagră, lăcuită).

Citeste si: Trei idei pentru a refolosi o rama veche

Placa de lemn trebuie frumos şlefuită. Fă gaurile prin care vor trece şuruburile lungi. Nivelează bine locul în care ai făcut găurile. Vopseşte placa de lemn cu negru, în două-trei rânduri, până ce culoarea devine intensă.

Citeste si: 5 borcane si 5 idei

Lăcuieşte lemnul. Repetă operaţiunea, dacă este nevoie. Dar, cu cât este mai strălucitor, cu atât mai bine. Oricum lasă lacul să se usuce bine între două aplicări.

Citeste si: DIY – O biblioteca din sertare

Însurubează… şuruburile. Tot ceea ce mai trebuie să faci este să le ungi cu puţin ulei şi să înşurubezi lumănările. Trebuie să faci operaţiunea cu atenţie şi răbdare pentru a nu sparge lumânările.

Citeste si: DIY – Suport pentru prosoape

Când realizezi acest suport cu lumânări colorate trebuie să ţii cont ca diametrul suruburilor să nu fie foarte mare. Alege şuruburi cat mai lungi, dar subţiri. Nu-ţi trebuie rezistenţă ci doar suport.

Lumănările trebuie ţinute la temperatura camerei înainte de a fi montate, pentru ca ceara să fie moale.

Citeste si: Lumanari decorative pentru casa si gradina

Poţi înnobila acest suport cu lumănări colorate dacă vei monta placa de lemn cu şuruburi, într-o ramă veche de argint sau de bronz.

La nevoie merge şi o rama de lemn, în altă culoare, lacuită frumos. Suportul este perfect într-un decor modern, merge ca obiect de decor în sine şi poate fi foarte usor utilizat.

Sursa foto: hepta.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply