DIY – casuta din copac

0

DIY - casuta din copac

DIY – casuta din copac – Pentru cei care stau la bloc, dar tânjesc după o grădină, o soluţie este amenajarea unei grădini miniaturale într-un ghiveci.

Citește: Lămâiul – cum îl crești în casă

Reduse la scară, plantele pitice devin arbori seculari, florile mărunte, adevărate splendori tropicale, iar mușchiul fin, iarba din savană. Pentru a avea grijă mai ușor de întregul ansamblu, adună întotdeauna laolaltă doar plante care au același tip de necesități: fie sunt iubitoare de umezeală, fie acidofile, rezistente la secetă, de umbră etc. Amenajarea devine cu adevărat credibilă atunci când completezi decorul cu elemente antropice: o căsuță, un gard, o băncuță, un leagăn – acestea trebuie să fie micșorate la aceeași scară.

DIY - casuta din copac 4

DIY - casuta din copac 3

Citește: Mandarinul pitic – sfaturi de îngrijire

Aici am imaginat o grădină tropicală aflată pe malul mării, cu o căsuță în copac, un leagăn și o băncuță așezată la umbră. Instalația are deopotrivă rol decorativ și acela de a susține crenguțele firave, dar încărcate cu fructe-gigant.

Pentru o grădină cu un singur copăcel ai nevoie de un ghiveci de cel puțin 20 cm în diametru și adâncime; acesta trebuie să aibă neapărat orificii de scurgere și o farfurioară. Dacă urmezi exemplul nostru și folosești tot un lămâi, vei avea nevoie de un pământ special pentru citrice, bogat în fier.

Citește: Întrebuințări utile ale lămâilor

DIY – pas cu pas

DIY - casuta din copac pas 1

Aliniază 27 de scobitori, apoi acoperă-le cu un strat de superglu. Formează cinci panouri pentru casă și două mai mari pentru acoperiș, din 40 de scobitori.

DIY - casuta din copac pas 2

Îmbină panourile între ele fixând capetele scobitorilor unele în altele. Suplimentar, structura poate fi întărită cu scobitori lipite transversal.

DIY - casuta din copac pas 3

Combină bețe de frigărui cu scobitori pentru a realiza structura instalației. Îmbinările în unghi sunt realizate cu fâșii de șervețel lipite cu superglu.

DIY - casuta din copac pas 4

Două scobitori prinse de capătul bățului de frigăruie împiedică scara, dar și bețele de susținere a casei și a crengilor să se scufunde în pământ.

DIY - casuta din copac pas 5

În partea de sus a bețelor de frigărui, „furcile” cu care sunt susținute crenguțele fragile sunt realizate din două scobitori prinse în V.

DIY - casuta din copac pas 6

Presară la suprafața ghiveciului pietriș, așază-l în masca decorativă, apoi umple spațiul dintre cele două recipiente cu pietriș.

Articol apărut în revista Casa și grădina

Producție: Mihaela Radu

Proiect diy: Ana-Maria Ștefan

Text: Sabina Ușurelu

Foto: Bogdan Popescu

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply