Intrebuintari utile ale lamailor

0

Indiferent dacă le punem în apă și în băuturi răcoritoare, sau le folosim la îngrijirea tenului, există mai multe întrebuințări ale lămâilor decât ai crede. Dacă nu obișnuiești să ai prin preajmă aceste fructe, după ce vei citi mai jos îți vei face adevărate rezerve. Niciodată nu se știe când vei avea nevoie de acest fruct miraculos.

1.Ia-ți adio de la petele de cerneală.

Nu există vreun număr limită de întrebuințări al lămâilor: sucul de lămâie are caracter acid și te poate salva de urmele de cerneală. Este cel mai bine să-l aplici înainte de a se usca cerneala, apoi spală-ți haina în apă rece și observă cum are loc magia.

2. Păstrează-ți tocătorul curat și inodor

Lămâile te pot ajuta să scapi de petele de pe tocător. Stoarce o jumătate de lămâie peste tocător, freacă, și lasă 20 de minute pentru a- și face efectul. Clătește cu apă, și repetă procesul dacă este nevoie. Pe lângă curățarea și dezinfectarea tocătorului, sucul de lămâie poate anula mirosurile puternice ale usturoiului, cepei, sau ale altor legume cu miros puternic.

3. Reîmprospăteaza-ți rufele albe

Rufelor tale albe le lipsește strălucirea de altă dată?
Adaugă o jumătate de cană cu suc de lămâie rufelor puse la înmuiat, și niciodată nu vei mai avea nevoie de înălbitor.

4. Lustruiește oțelul inoxidabil, arama și oalele din cupru

Fă-ți oalele și ibricele să arate ca noi cu suc de lămâie și sare. Ia o felie de lămâie, pune sare pe ea, și îndepărtează petele. Adaugă puțină apă, și vor arăta ca noi!
Poți folosi această metodă și în cazul chiuvetelor din oțel inoxidabil.

5. Curăță răzătoarele.

Răzătoarele pot fi imposibil de curățat, în special din cauza micilor bucăți de mâncare ce rămân blocate în găuri. Data viitoare când te vei confrunta cu această sarcină, freacă ambele părți ale răzătoarei cu o jumătate de lămâie, și reziduul va fi înderpătat cum foarte puțin efort.

6. Curăță cuptorul cu microunde

Știai că 4 lingurițe de suc de lămâie și o cană de apă se vor ocupa de curățat în locul tău?
Pur și simplu lași amestecul la fiert 5 minute, în cuptorul cu microunde, după care ștergi pereții acestuia fără efort.

7. Decorează cu buget limitat.

Dacă vrei să-i faci casei tale o scurtă schimbare, lămâile sunt soluția perfectă. Pune câteva lămâi intr-un bol pentru a obține un obiect decorativ, sau aliniază-le pe pervaz pentru un efect vizual simplu, dar atractiv.

După ce vei citi mai multe despre acest fruct, niciodată nu te vei mai uita la o lămâie cu aceiași ochi. Înainte să le cumperi, asigură-te că lămâile se află într-o condiție bună, pentru a putea avea parte de toate beneficiile ei.

Sursa: www.lifescript.com

Sursa foto: Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply