DIY: Aranjament cu lumanari

0

Lumânarile albe, dar nu numai ele pot să fie elemente de decor perfecte pentru Crăciun și Anul Nou, dar nu numai pentru aceste momente ci și pentru toată perioada de iarna. Lumina dulce și caldă a lumărilor transformă orice casa, orice cameră într-un loc de poveste! Evident trebuie să ai grijă și să respecți regulile de siguranță, și – foarte important – să nu lași niciodată lumânările nesupravegheate.

ljus
Iată câteva trucuri pentru a pune în valoare, în casă, un aranjament cu lumânări albe. Acestea sunt perfecte pentru a decora casa, masa și pentru a da un aer romantic, elegant și rafinat casei, în general. Cel mai bine este să așezi câteva lumânări albe de dimensiuni diferite unele lângă altele. Pune-le pe un platou alb, drept sau pe o tava de lemn. Ansamblul poate sta pe masa din sufragerie, pe pervazul ferestrei sau într-un loc vizibil al casei.

Se spune despre lumânările din ceară curată că sunt magice și că au puterea de a aduce bine, căldură și sănătate în casă. Ca să fie eficiente – zic specialiștii Feng Shui, lumânările albe trebuie aprinse și lăsate să se stingă de curentul de aer din casă.

Există un cod al culorii lumânărilor. Cele albe sunt ale purității, cele negre pentru protecție. Lumânările roz simbolizează dragoste frățească și platonică, dar și prietenie, cele verzi, succes și noroc, cele violet, putere si ambiție, iar lumânările rosii, pasiune, dragoste, sex, forțăƒ, energie și atracție.

thewhitecompany FLHSF_XS15_2_L

Un ansamblu decorativ cu lumânări albe se poate asocia cu flori colorate, cu bibelouri de porțelan alb sau cu elemente decorative simple din metal. Merg foarte bine alaturi de argint, dar și de cupru și se combină foarte bine cu imortelele sau flori proaspete colorate.

Forma ideală pe care o pot avea lumânările albe este cea cilindrică, dar sunt la fel de frumoase și cele cubice ori cele sferice. Poți să de joci și să așezi împreună lumânări albe de forme diferite. Adauga ceva verde – o funda de catifea, sau roșu – crenguțe de măceșe și vei avea un decor senzațional, romantic sau elegant.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply