Simboluri ale Craciunului mai putin stiute

0

Dincolo de simbolurile foarte cunoscute ale Crăciunului, culorile roșu și verde și bradul împodobit există multe alte simboluri ale Crăciunului mai puțin știute, sau care și-au pierdut în timp semnificația lor originală. Le aducem în actualitate, toate aceste elemente de simbol fiind tot atâtea idei de decor pentru casă.  

Iată alte câteva simboluri ale Crăciunului mai puțin știute.

Luminițele pomului reprezintă stelele care sclipesc pe cer și vorbesc despre speranța arzătoare a întregii omeniri. Pomul de Crăciun semnifica, de asemenea, viață și lumina infinită.

Formă bradului, trinughiulară este semnul Sfintei Treimi, iar podoabele bradului de Crăciun sunt simbolurile cunoașterii și bogăției. Bradul împodobit este considerat pomul vieții, arborele fertilizator.

simboluri ale Crăciunului

Clopoțeii de Crăciun anunța nașterea lui Iisus (inclusiv în colinde) și de asemenea faptul că oițele rătăcite sunt găsite după sunetul clopoțelului ce-l poartă la gât. Sunetul clopoțelului ar trebui să-i amintească omului că trebuie să se întoarcă în turmă din care s-a rătăcit. Clopoțelul înseamnă călăuzire și regăsire.

Lumânările din bradul de Crăciun au fost înlocuite de beculețe, dar semnificația initială a lumanărilor era aceea a lui Hristos care este Lumina Lumii.

simboluri ale Crăciunului

Bastonul-devenit acum acadeaua atarnată pe ramurile verzi ale bradului reprezintă toiagul de care se folosește Păstorul pentru a-și aduce înapoi în staul oile rătăcite. Bastonul este și formă prin care se sugerează mană intinsă spre semeni în semn de ajutor, de Crăciun, fiecare dintre noi fiind paznic pentru cel aflat aproape de el.

Panglicile. Fundițele din brad au și ele simbolistică lor și semnifica faptul că și oamenii ar trebui să fie legați între ei prin bunăvoință, bunătate și ingăduintă.

Sursa foto: pixabay.com/

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply