Vata minerala: cum o utilizezi pentru izolarea acoperisului (1)

0

vata minerala

Vata minerală este esențială pentru izolarea acoperișului, de aceea specialiștii noștri îți dau cele mai bune sfaturi despre cum să o utilizezi efecient în izolarea acoperișului.

De multe ori, suntem tentați să alegem produsele cele mai ieftine pentru casele noastre, lucru care nu atrage cu sine și calitatea. Urmărește studiile prezentate mai jos și sperăm că te vom convinge și vei face cele mai bune alegeri pentru casa ta. În acest fel, iarna vei avea cald în casă, iar vara o temperatură medie, potrivită, iar costurile, căci ele sunt elemetul central al acestui articol, vor fi cu siguranță mai mici decât în mod tradițional.

La un calcul simplu, pe baza datelor celor de la URSA România, în 20-30 de ani poți economisi până la 18.000 de euro. În prezent, cei 600 de euro pierduți annual, în medie, se duc pe aer condiționat și combustibil pentru încălzire.

Citește și: Cum să ai un apartament luminos.

Un studiu realizat de specialiștii de mai sus arată că peste 95% dintre proprietarii de case pierd anual 600 de euro – și vara, și iarna – pentru că nu își izolează corect acoperișul. Este evident că în cazul unei astfel de operațiuni ai nevoie de un specialist, însă este important să știi ce să-i ceri.

Principalele probleme în izolarea mansardelor și a acoperișurilor sunt atât folosirea unor materiale de izolare greșit dimensionate, cât și montarea greșită a izolației, așa cum spune Sorin Pană, director comercial URSA România.

Citește și: Cum amenajezi casa de la țară.

Pe lângă grosime, foarte importantă este și calitatea materialului. Optează pentru o soluție mai scumpă, dar de calitate, și privește-o ca pe o investiție pe termen lung. Site-uri utile: Rockwool.ro, Isover.ro, Ursa.ro, Knaufinsulation.ro.

Citește și partea a doua a articolului Cum utilizezi eficient vata minerala pentru izolarea acoperisului.

Foto: Thinkstock.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply