Cum sa ai intotdeauna un apartament luminos

0

Apartament luminos

Un lucru e clar: toti ne dorim un apartament luminos, insa nu intotdeauna avem norocul sa ne mutam intr-unul. Exista, totusi, cateva trucuri care te vor ajuta sa ai un apartament luminos chiar daca acesta nu este orientat spre est, iar noi ti le indicam pe toate.

Citeste si: Amenajari actuale in stil scandinav.

Ferestrele sunt importante

Un apartament luminos inseamna si ferestre mari. Daca ai posibilitatea sa lucrezi cu un arhitect in aceasta privinta, cere-i ferestre cat mai mari prin care sa intre cat mai multa lumina. Tot in acest caz, in functie de etajul la care se afla apartamentul tau, iti recomandam sa renunti la perdele sau macar sa le tii trase pe tot parcursul zilei.

Culorile conteaza

In ultimul timp, am vazut foarte multi proprietari care aleg sa isi decoreze casele in nuante de bejuri, spre maro si maro foarte inchis (wenge cum mai este cunoscut). Pentru un apartament luminos, iti recomandam culorile deschise, pastelurile care sa iti aduca atat senzatia de lumina cat si o stare de bine.

Mobilierul se asorteaza

Si aici punem problema culorilor: alege mobilier in culori deschise, care sa nu fie imbacsite sau triste. Cu lemnul natural nu vei da niciodata gres, spre exemplu. Un dulap, un pat sau o canapea intr-o culoare vesela pot schimba oricand atmosfera intr-un apartament luminos.

Citeste si: Cum amenajezi casa de la tara.

De ce sa alegi un apartament luminos?

Starea de bine este data si de locul in care te trezesti in fiecare dimineata si unde practic iti incepi ziua. Mai ales, daca iti petreci mult timp acasa, este important sa locuiesti intr-un apartament luminos. Ca sa nu mai vorbim de economiile pe care le poti faci la energia electrica, in acest caz.

Foto: Thinkstock.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply