Vata minerala: cum o utilizezi pentru izolarea acoperisului (2)

0

vata minerala

Vata minerala este esențială pentru izolarea acoperișului, de aceea specialiștii noștri îți dau cele mai bune sfaturi despre cum să o utilizezi efecient în izolarea acoperișului.

Înainte de a cumpăra vata minerala, trebuie să te documentezi și să faci alegerea cea mai potrivită pentru casa ta. Începe cu zona în care locuiești, dacă stai la munte, ia în considerație și faptul că temperaturile vor fi mai scăzute mai mult timp, iar verile nu sunt chiar așa de călduroase ca la șes. Dacă locuiești la mare, la fel, este important să te gândești la valorile temperaturilor de-a lungul anului.

Dacă îți izolezi acoperișul cu vata minerala de sticlă, este indicat să alegi una de 30 sau 40 cm grosime – este grosimea ideală pentru zona geografică a României în ceea ce privește rezolvarea unor probleme precum izolarea fonică și termică.

Citește și: Iluminatul interior, cateva sfaturi practice.

Sunt foarte mulți proprietarii care aleg pentru această operațiune vată minerală de sticlă de 15 și chiar de 10 cm, iar de aici apar și probleme precum răcoare la etaj pe timpul iernii sau prea cald vara la mansardă.

Conform specialiștilor de la Isover, doar produsele cu valoarea parametrului R’ < 0,040 sunt recomandate pentru izolarea mansardelor. Pentru performanțe alege produse cu valoarea parametrului R’ cât mai redusă. Această valoare o găsești înscrisă pe etichetă.

Citește și: Cum obtii mereu un apartament ordonat.

Pe lângă grosime, foarte importantă este și calitatea materialului. Optează pentru o soluție mai scumpă, dar de calitate, și privește-o ca pe o investiție pe termen lung. Site-uri utile: Rockwool.ro, Isover.ro, Ursa.ro, Knaufinsulation.ro. 

Citește prima parte a articolului Vata minerala: cum o utilizezi pentru izolarea acoperisului (2)

Foto: Thinkstock.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply