Cum obtii un apartament mereu ordonat

0

un apartament mereu ordonat

Un apartament mereu ordonat nu este greu e obtinut, daca si tu esti o persoana ordonata. Noi iti dam in continuare cateva idei si sfaturi practice care sa tea jute sa ai un apartament mereu ordonat. Si, daca stam sa ne gandim mai bine, nu este greu sa obtii un apartament mereu ordonat, mai greu este sa il pastrezi ordonat.

Pasul unu. Incepe din interiorul tau, gandeste-te care sunt lucrurile din casa pe care nu le-ai mai folosit de cel putin un an. Ce trebuie sa faci cu ele? Arunca-le la gunoi, nu le vei mai folosi nici de acum incolo. Ele doar ocupa spatiu in plus in casa.

Citeste si: Iluminatul interior. Cateva sfaturi practice.

Pasul doi. Fa o curatenie generala: ridica patul si curata tot praful, ridica covoarele, sterge frunzele plantelor de praf. Nu te inconjura de obiecte inutile – pungi, borcane, recipiente. Acestea sunt doar niste obiecte in plus pe care se va pune praful.

Pasul trei. Dupa curatenia generala, urmeaza perioada in care vei incerca sa o pastrezi cat mai mult. Strategia este simpla: fa cate putin in fiecare zi. Spre exemplu, azi poti sa cureti textilele din casa precum perdelele sau cuverturile, maine faci o pauza, iar poimaine stergi praful care deja se vede.

Citeste si: Solutie pentru acasa – grinzile decorative

Pasul patru. Imparte sarcinile la intreaga familie, nu lua toata munca asupra ta si nu te aglomera. In acest fel, nu te vei simti coplesit de muncile din casa. Iar activitatile realizate in familie pot fi chiar amuzante, daca nu le iei ca pe o povara.

Foto: Thinkstock.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply