Cum se cultiva usturoiul în grădina de langă casa

1

??????????????????????????Ai grădină? Atunci nu ai nici o scuză să nu cultivi usturoi în grădina de lângă casă. Iată care sunt detaliile cele mai importante de care trebuie să ții cont ca să poți cultiva usturoiul la tine în grădină. În primul rând trebuie spus că a cultiva usturoiul este o treabă foarte simplă care aduce rezultate bune și satisfacția de a avea roade de pe urma muncii tale. Este deajuns să plantezi câțiva căței de usturoi în pământ și ai propria cultură de usturoi!

Citeşte şi Plante potrivite pentru bucătărie

Usturoiul (pe numele oficial allium sativum) este originar din Asia și este cultivat încă din antichitate atâta că aliment, cât și ca medicament. Usturoiul se poate plantă primăvară sau toamnă.

Citeste si: Legume ideale pe care le poti cultiva in gradina ta

Pentru plantare alege căței de usturoi sănătoși, bine uscați. Adancimea de plantare este de 5-8 centimetri, iar distanta recomandată între căței este 4-10 cm. Pana la maturizare, uturoiul trebuie afânat și plivit. Afanarea trebuie efectuată la suprafața și nu adânc, pentru a nu distruge rădăcinile. După ce a răsărit, usturoiul trebuie udat cel puțin de câteva ori pe perioadă primăverii, dacă nu sunt ploi.

Citeste si: Cum se cultiva leusteanul

Pentru a feri usturoiul de atacuri, cățeii care urmează să fie plantați se țin câteva ore într-o soluție de bicarbonat de sodiu, o lingură de bicarbonat la un litru de apă.

Usturoiul se poate recolta primăvară, pentru consum imediat în formă proaspătă, sau toamnă, pentru păstrare pe parcursul iernii. Recolatarea se face pe vreme uscată, iar căpățânile se lasă să se usuce la aer, în loc umbrit câteva zile.

Citeste si: Planteaza acum, mananca la primavara usturoi si ceapa

Dacă vei semăna usturoi pe un metru pătrat de pământ îți asiguri necesarul pentru consum de usturoi verde primăvara și poți avea circa un kilogram de usturoi pentru iarnă. Este recomandat să folosești la sădirile de primăvara soiurile de usturoi care nu fac tulpina floriferă.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Agafiței Mirela

    Despre usturoiul verde care a crescut din cel de anul trecut. Pentru replantare se separa fiecare tulpina nou formata din întreaga capatana de usturoi. Întrebarea mea este la replantare se lasă partea verde adică frunzele sau trebuie sa la tai complet? Va mulțumesc frumos!!!!

Leave A Reply