Cum sa-ti pastrezi casa sclipitoare

0

Dacă vrei o casă sclipitoare, unde totul să strălucească de curățenie și ordine este ca și cum ți-ai lua al doilea job. Acest gen de treabă nu se termină niciodată, veșnic va fi ceva de curățat, de strâns, de pus la loc. O casă sclipitoare nu pot avea decât cei care trăiesc singuri pe lume și își îndreaptă toată atenția doar asupra casei lor. Dar când ai serviciu, drumuri zilnice de făcut, copii și ziua doar 24 de ore, dintre care circa 6-8 trebuie să dormi, o casă sclipitoare este un deziderat spre care doar tindem. Să nu mă contraziceți, pentru că știu că am dreptate.

casă sclipitoare

Pentru cei care visează la o casă sclipitoare iată câteva trucuri care poate că nu fac minuni, dar vor ține situația sub control.

1. Fără pantofi în hol. Impune, fă militărie, cumpără un pantofar, fă revoluție în casa ta și elimină complet pantofii din hol. Nu este imposibil, dar este greu. Pantofii trebuie să rămână în zona de intrare din casă, ascunși privirii, iar locul de depozitare (dacă ai reușit să-i determini să îi pună la locul lor), trebuie curățat bine, o dată pe săptămână.

2. Patul se face dimineața! Nu ieși din dormitor înainte să faci patul. Scutură-l, aerisește, aranjează-l și pune cuvertura. Învață-i pe toți din casă să facă acest lucru cu patul lor, în camera lor.

3. Sterge pereții cabinei de duș. Sau măcar ultimul care face duș să facă asta. Pune o recompensă pentru cei care respectă regula și fii drastică cu această regulă. Apoi impune cu energie celor din casă să-și ducă rufele murdare la locul lor, și să nu lase prosoape împrăștiate la baie. Dacă ai reușit asta ai mai putea cere celor din casă să curețe chiuveta de urmele de săpun sau pastă de dinți, de fiecare dacă când folosesc baia. Nu-i imposibil, eu încă lucrez la asta și cred că sunt pe calea cea bună.

4. Folosește o soluție de curățat organică pentru bucătărie și sterge mereu suprafețele fără să mai fie nevoie să clătești. În felul acesta toți din casă, inclusiv copiii vor putea șterge dacă fac mizerie, iar tu vei sta liniștită că nu se pun în pericol. Soluția minune este suc de lămâie sau oțet, apă și bicarbonat (o parte oțet/suc de lămâie, trei părți de apă și o linguriță de bicarbonat, într-o sticla cu pulverizator – pune apa și bicarbonatul, dizolvă apoi adaugă oțetul sau sucul de lămâie).

5. Spală vasele după masă și nu lăsa vase în chiuveta de la bucătărie. Nu lăsa pâinea oriunde, ci doar în cutia ei, ține un fund de lemmn la îndemână pe masa din bucătărie și servete de hârtie la îndemână. Toată combinația asta face minuni și ține în bună ordine bucătărie. Nu știu ce se întâmplă dar acesta este efectul!

6 Sterge praful în fiecare zi. Nu peste tot, dar măcar în locurile foarte vizibile. Folosește magica cârpă din microfibră. Face minuni!

7. Mătură în hol și în bucătărie și spală pe jos în baie, în fiecare zi. Nu-ți ia decât cinci minute! Fă toate astea seara pentru că este o plăcere să găsești dimineața, holul, baia și bucătăria în ordine și cumplit dacă sunt devastate și lăsate așa după cină, dușul de seară sau joaca copiilor.

8. Pune hainele la loc. Dacă nu se poate seara, atunci dimineața. Pentru a realiza acest deziderat merită chiar să pui condiții și să te lupți cu cei din casă. Nu tolera ciorapi aruncați!

9. Lasă în ordine sufrageria seara. Pune totul în ordine. Dacă nu este ordine în camera de zi orice alt efort este inutil!

10. Aerisește casa, în fiecare zi de două ori, indiferent cum este vremea afară!

Sursa foto: pixabay.com/

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply