Secretele menajerelor de hotel. Curatenie rapida

0

Am avut ocazia să aflu secretele menajerelor de hotel. Ele au abilitatea de a face curat foarte repede, foarte bine și foarte corect!

1. Folosește cârpe cu microfibră și soluții eco pentru curățat suprafețele. Este trucul excelent pentru a lăsa baia sclipitoare în doar câteva minute. Microfibra absoarpe imediat urmele de lichid și rețin foarte bine praful. Aceste cârpe se întrețin ușor prin spălare în mașina de spălat. Alternativa la microfibră este bumbacul (tricorurile vechi) ușor umezite. Folosește o sticlă cu pulverizator în care pui o soluție de apa (două părți), alcool (o parte) și oțet sau o soluție de bicarbonat (o lingură de pudra la 200 de mililitre de apă). Oțetul poate fi înlocuit cu suc de lămâie. Soluția este perfectă pentru baie, bucătărie și suprafețele laminate. Este eficientă și pentru oglinzi, tocurile geamurilor și ușilor, pentru obiectele sanitare din baie, pentru suprafașa aragazului și poate fi pulverizată și pe grese sau faianță.

Oțetul alb, bicarbonatul și sucul de lămâie, spun menajerele de hotel, curăță mult mai bine decât produsele chimice.

Citeste si: Cele mai comune greseli cand faci curatenie

2. Nu folosi prosoape de hârtie. Lasă urme, praf și sunt foarte ineficiente și scumpe.
3. Scutură draperiile și perdelele. Trucul menajerelor de hotel este să utilizeze un prosop umezit pe care îl folosesc pentru a curăța de praf draperiile. O parte din parf se prinde pe prosop, alta cade pe podea.
4. Aspiră numai după ce șterg praful de pe mobile și șterg praful din nou după ce aspiră. Este cel mai bun truc pentru a îndepărta eficient praful dintr-o cameră.
5. Aspiră bine înainte de a folosi mopul.
6. Baia, bucătăria și holul sunt ultimele încăperi care sunt curățate. Se începe mereu cu dormitorul și camera de zi, apoi restul pentru a evita transferul de bacterii.

Citeste si: Cum transformi dezordinea in decor

7. Lasă timp produselor de curățat să acționeze. Sprayază suprafețele cu faianță, pereții cabinei de duș și lasă timp soluției să acționeze. În timpul acesta curăța oglinzi, ferestre, dulăpiorul cu medicamente, și orice altceva este în cameră. Abia apoi spală suprafețele.
8. O periuță de dinți veche, face minuni. Sunt minunate pentru a curăța spațiile mici, zonele din spatele bateriilor de baie, locurile murdare ale plăcilor de faianță, șuruburile inferioare ale unei toalete …
9. O găleată cu tot ceea ce este necesar pentru curățenie. Cârpe, perii, soluții de curățat. Dacă ai totul împreună, reduci timpul necesar pentru a face curățenie.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply