Cum transformi dezordinea in decor

0

dezordinea in decorDesigneri te pot surpinde cu secretele și abordările lor. Un exemplu este acesta: să transformi dezordinea în decor. Da! Poți să transformi dezordinea în decor și poți da o nouă imagine camerelor tale, dacă vei lua în calcul aceste trucuri și soluții.

Citeste si: Curata baia natural si ieftin

Schimbă radical aspectul din cameră prin simpla înlocuire sau rearanjarea elementelor pe rafturi. La fel cum accesoriile de modă pot avea un impact major asupra ținutei, articolele așezate pe rafturi pot avea un efect puternic asupra stilului din orice cameră.

citeste si: Strategii de curatenie pentru oamenii ocupati

Din păcate se acordă prea puțină atenție organizării rafturilor, fie că este vorba de cele independente, fie că este vorba despre rafturile bibliotecii, iar deseori acestea sunt dezordonate și mult prea aglomerate. Tot ceea ce expui într-o cameră este parte din viața ta și vorbește despre povestea vieții tale (de la fotografiile de familie, până la colecția de mașinuțe).

Puțină organizare și o minimă triere a pieselor expuse poate îmbunătății radical aspectul încăperii.

Elimina lucrurile care nu mai sunt pe gustul tău sau care nu se mai potrivesc în cameră. Deseori avem tendința de a adăuga mereu alte și alte elemente în cameră și chiar dacă din punctul tău de vedere este ordine în fapt este dezordine și aglomerație inutilă.

Citeste si: Secrete pentru o sufragerie ordonata

dezordinea in decor (1)Un principiu spune că fiecare detaliu adăugat trebuie să ducă la eliminarea unui vechi sau care nu-ți mai spune nimic.

Amestecă și potrivește. Fiecare decor are personalitatea lui pentru că cei care folosesc spațiul respectiv își pun inevitabil amprenta asupra locului. Este în fiea omului și s-a întâmplat încă din preistorie, când omul care trăia în peșteri a decorat cu desene pereții acestora. Așa facem și azi.

Un truc excelent care transformă dezodinea în decor este acela de a amesteca și de a potrivi, tocmai pentru că personalitatea noastră este diferită, unică și se transferă și spațiului în care locuim, ne odihnim sau muncim.

O bună soluție o pot reprezenta bolurile, tavile, coșurile. Acestea organizează și te ajută să transformi dezordinea în decor.

Expunerea colecțiilor. Această demers poate să fie destul de complicat pentru că foarte multe piese identice sau similare induc sentimentul de dezordine.

În concluzie daca vrei să transformi dezordinea în decor și dacă esti colecționar fie trebuie găsită o soluție optimă de organizare a acestora fie trebuie expuse doar piesele de rezistență ale coleției în timp ce ”grosul” acesteia, trebuie să stea ascuns.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver/ hepta.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply