Curata baia natural si ieftin

0

Curata baia natural si ieftinSă începem cu o întrebare: cât de curată este baia ta? Nu e o inrebare menită să arate cu degetul pe cineva. Suntem oameni ocupaţi şi vrem să petrecem cât mai mult timp cu familia, nu făcând curat. Dar, cu toate astea, curăţenia e curăţenie. Iar curăţenia în baie este cea mai importantă. Cei mai mulţi microbi acolo se găsesc, şi să nu mai discutăm de mirosuri.

Dar cum peste tot se vorbeşte de poluare, chimicale, strat de ozon şi încălzire globală, m-am gândit că e cazul să ajut şi eu cum pot. Cum? Începând să folosesc cât mai multe produse naturale pentru curăţat.
Fiecare dintre noi poate ajuta începând în propria casă, iar dacă poţi curăţa baia natural şi ieftin, atunci putem spune că am împuşcat doi iepuri dintr-o lovitură.

Află cum poţi curăţa baia natural şi ieftin.

Pentru început pregăteşte-ţi produsele: oţet, lămâie şi bicarbonat de sodiu. Sunt ieftine şi oricine le are în casă. Nu sunt toxice şi fac minuni.

Cada. Este greu să menţii tot timpul cada strălucitoare, iar în timp aceasta chiar se pătează. Pune într-o sticlă cu pulverizator oţet (nu contează ce fel de oţet, atât timp cât nu e balsamic). Pulverizează pe toată suprafaţa căzii şi lasă să acţioneze 15-30 minute. Şterge cu o cârpă sau un burete şi apoi clăteşte cu apă. Dacă încă mai are pete, poţi face o pastă folosind suc de lămâie, bicarbonat de sodiu şi oţet, pe care o pui pe pată. Laşi să acţioneze 5-10 minunte apoi înlături pasta cu apă.

Vasul de toaletă. Şi în cazul vasului de toaletă poţi folosi oţetul sau pasta din sucul de lămâie, bicarbonat de sodiu şi oţet. Lasă pasta să acţioneze 30 de minute şi apoi foloseşte-ţi peria de WC pentru a înlătura petele.

Rosturile dinre plăcile de gresie. Aceasta o consider cea mai mare problemă în baie. Tot praful, toate firele de păr şi toată mizeria se strânge acolo şi nu mai vor să dispară. Fă o pastă din oţet şi bicarbonat de sodiu şi aplic-o între plăcile de gresie. Nu e nicio problema dacă pasta ajunge şi pe gresie. Nu face decât să o cureţe. Foloseşte o perie pentru a îndepărta mizeria şi apoi spală pasta cu apă.

Pentru a curată baia natural şi ieftin nu trebuie să depui efort în achiziţionarea produselor pentru că le ai în mod normal în casă. Şi chiar dacă trebuie să le pui pe lista de cumpărături, nu sunt scumpe deloc.

Şi nu uita că şi pentru a curăţa baia cu produse naturale ai nevoie de mănuşi !

 

Sursa foto: fotogestoeber – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply