Cum sa alegi masuta de cafea potrivita

0

Când vine vorba să alegi o măsuță de cafea potrivită pentru casa ta, există un proces de stabilire a nevoilor și unul de luare în calcul a opțiunilor pe care nu le poți ocoli. Măsuțele de cafe sunt piese de mobilier importante.

 

masuta de cafea

Înafara faptului că sunt practice, măsuța de cafea joacă un rol important în stabilirea ideii decorului unei camere.

Poziționarea

Mai presus de toate, alege locul în care vei pune măsuța de cafea. Asta va simplifica procesul de alegere a măsuței de cafea potrivită. De exemplu, o măsuță de cafea pusă în camera unui copil ar trebui să fie modernă și să funcționeze și pe post de birou. Pe de altă parte,  măsuța de cafea din sufragerie ar trebui să completeze decorul.

Citeste si: Mobila pentru sufragerie. Cateva sfaturi

Stilul

În al doilea rând, ar trebui să alegi stilul măsuței de cafea. Stilul ales ar trebui să fie în conformitate cu stilul decorativ care predomină în camera respectivă și stilul celorlalte piese de mobilier. Dacă vei opta pentru stilul tradițional, atunci poți alege măsuțe de cafea din furnir, lemn masiv, sau lemn. Pe de altă parte, măsuțele contemporane de cafea sunt făcute din piatră, piele, metal sau sticlă.

Mărimea

Dimensiunea măsuței de cafea contează mult. În general,   înălțimea standard a unei măsuțe de cafea este între 40 și 45 de centimetri. O altă regulă este aceea că măsuța de cafea ar trebui să aibă aceeași înălțime cu canapeaua sau să fie cu câțiva centimetri mai joasă.

Citeste si: Accesorii comune in sufragerie. Pozitionarea lor.

Forma

Forma unei măsuțe de cafea dictează criteriile de creare ale întregului decor. Acestea pot fi de formă rotundă, ovală, pătrată sau rectangulară. Cele rotunde sau ovale sunt perfecte pentru scaune sau pentru canapelele extensibile. Pe de altă parte, cele pătrate sau rectangulare sunt ideale pentru locurile de stat jos în formă de „L”. De asemenea, sunt la modă și cele cu forme neobișnuite.

Culoarea

Odată ce ai ales forma, trebuie să alegi și culoarea. Culoarea măsuței ar trebui să fie aleasă în funcție de culoarea scaunelor, a canapelei , a celorlalte piese de mobilier din cameră, și stilul decorativ al camerei.

Citeste si: Secrete pentru o sufragerie ordonata

Alte moduri de ultilizare a măsuței de cafea

În ultimul rând, ar trebui să te gândești dacă vrei ca măsuța de cafea să aibă și alte întrebuințări. De exemplu, măsuțele de cafea pot fi folosite pentru expunerea obiectelor de colecție, pe post de birou, sau chiar pentru depozitatea cărților, revistelor și a altor lucruri.
În acest caz alege una cu spaţiu de depozitare dedesubt sau în laterală.

Utilitatea unei măsuţe pentru cafea se vede în timp, iar atunci când o alegi trebuie să fii atentă la toate aceste criterii.

Tu ce fel de măsuţă de cafea ai? Ce formă?

 

Sursa foto: alexandre zveiger – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply