Accesorii comune in sufragerie. Pozitionarea lor.

0

În orice sufragerie avem multe obiecte şi accesorii, şi este foarte important să ştim cum trebuiesc poziţionate pentru a nu încărca anumite zone ale camerei mai mult decât altele. Avem nevoie de echilibru în sufragerie, pentru că aici ne petrecem foarte mult timp.
Poziţionarea accesoriilor în sufragerie trebuie făcută doar după ce ai aranjat mobilierul.

accesorii sufragerie

Dacă nu ştii cum să faci asta, îţi dăm câteva idei despre cum şi unde poţi atârna sau aşeza accesoriile în sufragerie.

Tablourile

Unul din cele mai uzuale locuri de pus tablouri este deasupra canapelei. În cazul acesta ai grijă ca acest tablou să nu fie nici prea mare dar nici prea mic. Un tablou prea mic deasupra unei canapele mari face ca privirile să fie atrase de canapea. Invers, un tablou mult prea mare îţi poate ocupa prea mult din câmpul vizual.

Dacă vrei să foloseşti mai multe tablouri de dimensiuni mici pentru a crea un grup deasupra canapelei, asigura-te că păstrezi aceeaşi distanţă între ramele tablourilor.

Măsoară cu atenţie distanţa dintre tablou şi canapea – nu vrei să stai cu capul sprijinit pe rama tabloului,nu?
Indiferent unde amplasezi tablourile, ţine minte că acestea trebuiesc să fie la nivelul ochilor. Nu atârna tablourile prea sus, vrei să fie vizibile, nu să-ţi rupi gâtul uitându-te la ele.

Citeste si: Idei de decoratiuni cu pozele celor dragi

Aplicele de perete

Alte accesorii comune în sufragerie sunt aplicele de perete. Regula pe care trebuie să o aplici este similară cu cea a tablourilor. În cazul aplicelor, e ideal să încerci poziţionarea lor doar puţin deasupra nivelului ochilor.

Dacă poziţionezi aplicele lângă tablouri sau oglinzi, lasă o distanţă între ele, pentru a nu pierde din efectul vizual al operei de artă, sau pentru a nu încărca prea mult un spaţiu mic.

Citeste si: Iluminatul artificial al casei

Perdele şi draperii

Aceste accesorii trebuie mereu să atingă uşor podeaua. Cea mai mare greşeală este să montezi perdele şi draperii prea scurte. Acestea par retezate, sau împrumutate de la o casă mai joasă.

Montarea perdelelor şi a draperiilor se face deasupra ferestrei cu 20-30 cm. Dacă se poate, le poţi monta chiar la îmbinarea dintre tavan şi perete, astfel dând impresia de cameră înalta.

Citeste si: Accesorii pentru fereastra. Cateva idei

Televizorul

Între aceste accesorii comune în sufragerie se încadrează şi televizorul. Indiferent unde îl amplasezi, ţine minte că marginea de jos a televizorului trebuie să fie în dreptul pieptului tău, atunci când eşti aşezată.
Dacă alegi să montezi televizorul în perete, nu îl monta prea sus pentru a nu-ţi stresa gâtul atunci când îţi urmăreşti serialul preferat.

Citeste si: Asezarea mobilierului in functie de televizor

Cu puţină atenţie, poziţionarea corectă a acestor accesorii comune în sufragerie îţi va uşura viaţa şi va lăsa obiectul să-şi demonstreze utilitatea.

 

Sursa foto: 4matic – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply