Iluminatul artificial al casei

0

iluminatul artificial al casei (1)Unul din cele mai importante detalii din casa, pe care deseori il omitem este iluminatul artificial al casei, motiv pentru care am facut o strategie si avem cateva idei si solutii simple si eficiente. Alegerea corecta a luminatul artificial al casei este esential la fel cu alegerea culorilor din casa.

Citeste si: Accesorii cu pasiune pentru case frumoase

Afla ce este esential la iluminatul artificial al casei si care sunt regulile principale.

♦ Fiecare camera are un plan de iluminare specific destinatiei pe care aceasta o are.
♦ Iluminatul artificial al casei cere, daca este posibil, ca in fiecare camera sa existe trei surse diferite de lumina artificiala.
♦ In bucatarie, camera de zi si in baie este nevoie de de mai multe surse de lumina, iar intensitatea acesteia trebuie sa fie mare si sa se poate regla, incazul ideal, adaptat cu nevoile.
♦ Iluminatul artificial al casei poate schimba radical decorul si ambianta unei camere. Corect pozitionate sursele de lumina artificiala pot face incaperea mai primitoare, mai mare, mai intima sau mai eleganta.
iluminatul artificial al casei (2) - Copy♦ Spoturile, lampadarele si alte solutii pentru iluminatul artificial al casei nu exclud lumina din tavan, singura care poate da, cu adevarat amplitudine si ambianta intregului spatiu.

Citeste: Panouri solare pentru apa calda

♦ Pentru amenajarea dormitorului plafoniera, lustra sau un candelabru simplu sunt cele mai bune solutii. Adauga doua veioze si eventual un lampadar care va da intimitate si eleganta.
♦ Camera de zi este locul care trebuie sa primeasca cea mai mare atentie cand vine vorba despre iluminatul artificial al casei. Aici este nevoie de lumina puternica. Sursa principala de lumina este lampa centrala din tavan la care se adauga spoturi, lanterne, lapmadare sau veioze. ideal este ca ambianta sa se sechimba incamera prin simpla modificare a luminilor care sunt aprinse.
♦ In bucatarie si baie este nevoie de lumina alba rece dar fara excese. In bucatarie sunt ecelente corpurile cu abajur opac care concentreaza lumina pe spatiul de lucru.

Citeste si: Un nou concept de design cu lumina

♦ Iluminatul artificial al casei implica si iluminarea holurilor, cele mai bune solutii fiind plafonierele si aplicele.
♦ Pentru baie sunt suficiente doua surse diferite de lumina. Una centrala pe plafon si celalta deasupra oglinzii.

Sursa foto: ©virtua73/Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply