Cum poti transforma un spatiu mare

0

spatiu-mare

Cum poti transforma un spatiu mare. Descopăr în imagine un spaţiu amplu, dar stingher, golaş. Culorile existente sunt timide, şterse şi au nevoie de o intervenţie – este nevoie de un accent în contrast. Ce pot face?

spatiu-mare2

Instinctiv, mă gândesc că de aici lipseşte mobila. Ca de obicei, primul lucru la care mă gândesc este să construiesc ceva din lemn. Amplasez în partea de jos o bază puternică pentru a susţine televizorul. Poate fi din MDF vopsit cu luciu pentru a susţine şi colabora cu parchetul.

Citeste si: Inspiratie din calatoriile cu trenul.

Culoarea poate fi puternică, iar eu am şi ales un portocaliu pentru accent. Forma mobilierului, inclusiv a părţii superioare, copiază linia scării elicoidale. Teoretic, fac o zonă de poliţe ce urcă spre tavan, mascând zona de trepte şi mâna curentă. Va fi o bibliotecă pe semi-rotund, iar zona de poliţe va fi deschisă, fără spate, pentru a da senzaţia de continuitate spaţiului.

Cum poti transforma un spatiu mare. Finisajul poliţelor superioare poate fi într-un lemn închis la culoare, cu grosime şi desen bine definite. Culoarea lor va crea un caroiaj puternic definit vizual. Ce spuneţi de soluţie? Dacă priviţi bine desenul, ghiciţi cam pe unde au fost trasate liniile de contur pentru bibliotecă. Sau pentru posibila bibliotecă.

Citeste si: Un apartament luminos si colorat.

Dar cum nu toată lumea îşi doreşte o bibliotecă, ne putem gândi la o altă variantă, mai puţin obişnuită. Imediat dispar poliţele, dispare şi conceptul de bibliotecă, lăsând locul unei grădini verticale.

Păstrez partea inferioară a mobilierului, deoarece am nevoie de o bază pentru jardiniera ascunsă. În această piesă de mobilier poate fi ascuns şi un sistem automatizat de irigare, foarte util în cazul în care vrei să-ţi petreci un concediu fără griji.

Tot aici putem amplasa o zonă deschisă de poliţe pentru diverse aparate necesare, cum ar fi măria-sa, televizorul. Nefiind vorba despre o zonă de trafic, putem asigura o adâncime mai mare  bazei mobilierului încape lejer o structură de 50-60 cm, ceea ce va permite utilizarea unei cantităţi mai mari de pământ.

Citeste si: Cum incepe un proiect de ambientare.

Cum poti transforma un spatiu mare. Jardiniera ascunsă în spatele mobilierului poate fi construită până în podea, în timp ce partea din faţă, decorativă, este suspendată, ca un accent de linie. În partea de sus vom avea nevoie de un spalier. Se poate construi o structură din ţevi de cupru sau de plastic, iar desenul de compoziţie a spalierului poate fi asimetric, devenind el însuşi un decor.

În caz că se va dori o iluminare a paravanului verde – un detaliu indispensabil dezvoltării normale a plantelor într-un loc ce primeşte foarte puţină lumină naturală, dar şi decorativ –, firele pot fi trecute prin ţevile din care este construit spalierul.

Articol publicat in revista Casa si gradina.
Text: Titi Alupoaei.
Foto: PR.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply