Shoteria, inspirație din călătoriile cu trenul

0

inspiratie

Shoteria, inspirație din călătoriile cu trenul. Talentul şi ingeniozitatea Alinei Turdean, arhitect de interior, au făcut posibilă transformarea unei foste croitorii dintr-o clădire veche din Centrul Istoric al Bucureştilor într-un bar cu adevărat special, cu un concept original şi cu o atmosferă şi un decor aparte.

Citeste si: Noutatile saptamanii.

Rețeta succesului în amenajarea unui bar ingenios? Clienţi receptivi, entuziaşti, o arhitectă talentată, un spaţiu pe măsură, o temă genială.

Rezultatul? Shoteria (www.shoteria.ro): un spaţiu deosebit, „un exemplu de romantism industrial, o îmbinare de nostalgie pentru vechi şi amprente ale referinţelor anterioare, amiciţii transpuse în obiecte de design şi ambianţă potrivită pentru  a te trimite în următoarea călătorie”.

inspiratie1

 

Shoteria, inspirație din călătoriile cu trenul. Ideea de călătorie, tumultul unei gări, graba, agitaţia, ocaziile de acolo, dar şi posibilitatea de adăpost şi aşteptare, toate acestea au stat la baza amenajării, Alina gândindu-se la fiecare detaliu în parte: „Propunerea rezultată se bazează pe descompunerea unui vagon de tren şi combinarea unor elemente recuperate, specifice staţiilor CFR, cu obiecte de design construite anume pentru acest spaţiu, dar şi detalii cu încărcătură afectivă pentru fiecare dintre cei implicaţi în proiect”.

Citeste si: Un apartament luminos si colorat.

inspiratie2

Shoteria, inspirație din călătoriile cu trenul. Proiectul îi aparține Alinei în întregime (amenajarea a fost realizată în colaborare cu Vertigo Metal Design, care au făcut inclusiv meniurile, cu ajutorul celor de la Producţii RO), iar pentru realizarea unor elemente de design, a lucrat cu Silva Artis, Poteca Studio, Atelier Cornescu și Atelier Moldoveanu. „Intervenţiile interioare au fost minime. Spaţiul a fost păstrat cu mare parte din deteriorările de suprafaţă ale cărămizilor, păstrând și recondiţionând mulajele de ipsos decorative care mărginesc în partea superioară singurul perete existent, cât și coloana de fontă care împarte în două una din laturile lungi.”

Citeste si: Cum incepe un proiect de ambientare.

Alina Turdean este arhitect de interior, specializat pe design de produs, cu o activitate de șase ani în amenajări interioare. Îi poţi scrie la: scrie@alinaturdean.ro. www.alinaturdean.ro

Text: Alina Borcea.
Foto: Radu Răzvan.
Articol publicat în revista Casa și grădina.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply