Cum folosesti eficient centrala termica in sezonul rece (1)

0

Centrala termica

În plin sezon rece, cele 1,5 milioane de centrale termice pe gaz instalate în ultimii zece ani în casele din România sunt intens folosite. Specialiştii noştri vă oferă sfaturi utile despre cum să folosiţi centrala termica cât mai eficient pe timpul iernii.

Citeste si: Cum amenajezi casa de la tara.

1. La alegerea echipamentelor de încălzire trebuie luate în calcul produsele cu clase energetice ridicate, în topul celor mai eficiente produse din punct de vedere energetic fiind centralele termice în condensare care pot aduce o economie de până la 35% la consumul de gaz.

2. Utilizarea accesoriilor de termo-reglare (cronotermostate, senzori externi de temperatură etc.) şi a programelor de încălzire presetate sunt indicate pentru a face economii la centrala termica in sezonul rece.

3. Mai mult, pentru a evita pierderile semnificative de căldură, nu este indicată instalarea termostatelor în imediata apropiere a ferestrelor.

4. Instalaţia de încălzire trebuie verificată cel puţin o dată pe an, putându-se astfel evita atât deteriorarea precoce a sistemului, cât şi consumul crescut de energie.

5. Radiatoarele nu trebuie mascate de obiecte de mobilier, iar dacă nu încălzesc uniform, trebuie aerisite la fiecare început de sezon rece.

Citeste si: Amenajari actuale in stil scandinav.

Citeste continuarea articoluluiCum folosesti eficient centrala termica in sezonul rece (2)

Foto: Thinkstock.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply