Cum folosesti eficient centrala termica in sezonul rece (2)

0

Centrala termica

Centrala termica devine un adevarat cosmar pentru proprietari iarna. În plin sezon rece, cele 1,5 milioane de centrale termice pe gaz instalate în ultimii zece ani în casele din România sunt intens folosite. Specialiştii noştri vă oferă sfaturi utile despre cum să folosiţi centrala termica cât mai eficient pe timpul iernii și cu ajutorul cărora veți putea economisi destul de mulți bani. Trebuie doar să fiți atenți la câteva detalii cheie pe care le dezbatem pe larg mai jos.

Citeste si: Cum sa ai intotdeauna un apartament luminos.

1. Racordaţi la centrala termica un cronotermostat de ambianţă, reglând pe acesta două nivele de temperatură: 20-21°C în timpul zilei sau când sunteţi acasă şi 18-19°C pe timpul nopţii.

2. Fiecare grad Celsius cu care încălzim suplimentar casa duce la un consum suplimentar de combustibil cu 6-7%, deci dacă vom avea în casă 23°C în loc de 21°C factura va creşte cu aproximativ 15%.

3. Este indicat ca centrala să funcţioneze în paralel cu un panou solar. Din aprilie până în octombrie, apa caldă va fi obţinută gratuit (putem avea o economie la factură de până la 1000 lei).

4. Pe timp de iarnă, putem reduce factura la combustibil cu 5-10 % datorită aportului de energie termică adus de panoul solar.

5. În plus, creşte durata de viaţă a centralei datorită faptului că 7-8 luni pe an rolul acesteia este preluat de panoul solar pentru producerea apei calde, nefiind exploatată tot timpul la putere maximă.

Citeste si: Cum obtii mereu un apartament ordonat.

Foto: Thinkstock.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply