Cum cureti mocheta. Cateva sfaturi practice

0

Mochetele sunt cele mai folosite tipuri de covoare, deci este foarte important sa stii cum cureti mocheta. Mochetele sunt foarte rezistente, iar cele mai multe dintre ele sunt concepute pentru a fi folosite mult timp, inclusiv in zone cu trafic intens – holuri, bucatarii, camere de zi. Riscurile ca acestea sa se murdareasca, sa se pateze sunt mari asa ca trebuie sa stii cum cureti mocheta, in mod temeinic.

Citeste si: Totul despre covoare. De la traditional la modern

Cum cureti mocheta dupa accidente domestice. In primul rand actioneaza imadiat ce apare o pata indiferent de tipul ei. In cazul petelor produse de lichide primul pas este sa folosesti servete puternic absorbante care sa traga cat mai mult din lichid.

Foloseste servete de hartie si taponeaza zona in mai multe randuri, mereu cu un servet nou. Este foarte buna si hartia higienica. Taponeaza locul, nu freca, si apasa cu multa putere pe locul patat.

Al doilea pas este sa torni pe pata apa minerala acidulata, dupa care se o absorbi cu servete.

Petele grase se curata cu gel de dus sau detergent de vase. Prepara o solutie concentrata de apa gazoasa cu detergent, toarna pe pata si apoi urmeaza indicatiile de mai sus. Repeta operatiunea pana cand locul se curata.

Urmele de praf se curata cu aspiratorul dar fara sa atingi direct suprafata pentru a nu imprastia mizeria. Noroiul se curata dupa ce acesta s-a uscat, cu aspiratorul si apoi cu apa gazoasa.

Citeste si: Curatarea covoarelor. Cateva sfaturi

Daca vrei sa cureti mocheta tine cont ca otetul alimentar alb este un excelent detergent natural. Foloseste o solutie preparata dintr-o parte otet, si doua parti apa.

Daca vrei sa cureti mocheta de urme rezistente sau vechi amesteca o lingura de amoniac pudra cu o ceasca mica de apa gazoasa. Solutia se aplica pe zona patata, se lasa sa actioneze dupa care se sterge prin tamponare. Pe mochetele din fire sintetice, si doar pe acestea, se poate folosi si clor diluat: o parte clor – trei parti apa.

Petele de grasime si ceara se curata foarte bine cu … fierul de calcat. Pune pe zona cu pata mai multe straturi de servete absorbante apoi calca-le cu fierul incins la maximum. Pata se “transfera” pe hartie.

Citeste si: Riscurile pentru sanatate in casa si casa toxica

Cum cureti mocheta ca un profesionist

Daca vrei sa cureti teminic toata mocheta incepe prin a indeparta toate petele rezistente si vechi. Aspira de mai multe ori mocheta dupa care freaca mocheta cu o solutie concentrata de apa si detergent de vase sau sampon.

Adauga in solutie otet sau suc de lamaie. Formula ideala: o parte detergent, doua parti apa si sucul de la o lamaie sau o parte otet.

Citeste si: Aproape totul despre mocheta

Foloseste un burete inmuiat in solutia de curatat, dar bine stors si freaca mocheta cu miscari circulare. Curata imediat spuma formata cu servete curate. Ventileaza bine camera si lasa geamurile deschise cel putin 12 ore dupa aceasta operatiune. Aspira din nou, la final pentru a trage toate particulele care au fost aduse la suprafata prin curatare.

Sursa foto: pixabay

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply