Aproape totul despre mocheta (II)

0

Vorbim despre mocheta ca solutie pentru casa si pentru spunem aproape totul despre mocheta.

mocheta

Spre deosebire de covor, care nu poate sa acopere intreaga suprafata a camerei, mocheta se poate intinde dintr-un capat in altul al incaperii. Mocheta este o recomandare in cazul in care podelele nu sunt frumoase, parchetul este vechi sau linoleumul este decolorat. Citeste prima parte a materialului aici.

Cum se intretine mocheta

Spre deosebire de covor, mocheta are alte reguli de intretinere. Partea buna este ca mocheta se intretine usor, aspirarea frecventa fiind cea mai buna solutie, insa daca acest lucru nu se face cum trebuie praful ramane in interior si contribuie la deterioararea acesteia.

Citeste si: Mobilier modern şi covor cu influenţe orientale

O etapa esentiala in curatarea mochetei este sa tii cont de materialul din care este facuta aceasta, de grosimea si  culoarea acesteia. Covorasele din baie pot fi spalate manual sau in masina de spalat dar mocheta din hol, de exemplu, trebuie spalata cu mana, exact in hol. O buna solutie este folosirea unui aspirator cu apa sau a unui aspirator profesionist. Secretul este ca mocheta trebuie aspirata temeinic, dupa care se foloseste o solutie speciala pentru covor sau o solutie formata din otet si apa rece. Orice varianta alegem trebuie sa fim rigurosi in acest proces.

In zonele cu trafic intens se recomanda aspirarea zilnica cu 5-6 treceri si cu schimbarea directiei de aspirare pentru a reduce tocirea fibrelor. Pentru incaperi camere este suficienta aspirarea o data pe saptamana pe intreaga mocheta, cu treceri repetate a periei de aspirator, in directii diferite si folosirea unei solutii pentru mochete cel putin o data pe luna, pentru a mentine timp indelungat culoarea acesteia si calitatea firelor.

Tipuri de mocheta

Mochete cu firele rasucite sunt cele mai intalnite. Au o structura compacta sunt foarte rezistente si usoare. Sunt bune pentru orice camera.

Mochetele cu fire in bucla au un nivel de confort mai mare datorita posibilitatii de a modifica grosimea firului. Sunt mai groase si placute la atingere si sunt bune in orice camera. Au dezavantajul de a fi mai greu de curatat, buclele retinand impuritati.

Mocheta cu finisaj de catifea sunt superioare din punct de vedere estetic, dar au nevoie de o intretinere corecta. Sunt ideale in dormitoare.

Citeste si: Culori calde in dormitor

Mochetele tip Saxony au firul inalt si moale, sunt calduroase, moi si luxoase. Sunt perfecte pentru casa, in toate camerele, cu amendamentul ca trebuie curatate atent si periodic, firul lung acumuland praf si impuritati.

Mochetele groase reprezinta, fara indoiala, varianta de top a mochetelor, au un fir mult mai lung decat toate celelalte si sunt ideale in camerele cu trafic redus, dar si in camera copilului si in dormitoare.

Sursa: comprendrechoisir.com 

Sursa foto: chauveau

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply