Cum alegi pensulele destinate micilor reparatii din casa

0

ustensile

Cum alegi pensulele destinate micilor reparatii din casa – Dacă vrei să-ţi renovezi apartamentul, nu ai nevoie decât de câteva tipuri de pensule destinate micilor reparatii din casă.

Citeste si: Cum indepartezi petele dupa renovare

Pensulele pot să fie de mai multe mărimi; cea mai mică este 1 și cea mai mare este 100. Cea mai cumpărată pensulă este cea de 50, deoarece este mărimea universală. Cu ea poţi acoperi suprafeţe mari și este mult mai practic de folosit.

În momentul în care îţi alegi o pensulă, trebuie să ai în gând următoarele criterii: mărimea pensulei, pe care o alegi în funcţie de suprafaţa pe care vrei s-o vopsești, și forma – există pensule speciale pentru calorifer sau mai înguste și cu peri tari pentru a trasa linii.

Citeste si: Cum alegi hota din bucatarie

De asemenea, în momentul în care cumperi o pensulă se poate observa calitatea acesteia trăgând ușor de perii ei. Dacă aceștia se desprind, înseamnă că există riscul să rămână pe suprafaţa proaspăt vopsită.

Pensulele din păr natural sunt mai bune decât cele din plastic deoarece întind mai bine vopseaua, durabilitatea lor este mai mare și se spală mai ușor. Cele mai bune sunt pensulele din păr de porc, urmate de cele din păr de cal. Optează pentru bidineaua din păr natural, la cea din păr sintetic te poţi stropi foarte ușor și vopseaua nu se întinde atât de bine.

Citeste si: Cum cureti masina de spalat

Pensulele pentru baiţuri sunt puţin tocite la capete pentru a putea întinde mai bine colorantul. Baiţul este folosit în vopsitorie la curăţarea unor corpuri de lemn sau de metal.

Pentru suprafeţele mici sau colţuri alege pensule de dimensiuni mici. Există pensule speciale pentru calorifer. În magazine le vei găsi sub denumirea de pensule pentru radiator.

Articol publicat in revista Casa si gradina
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply