Cum cureti masina de spalat

1

Învață cum să-ți cureți mașina de spălat astfel încât murdăria acumulată să nu ajungă la rufele tale curate.

masina de spalat

Murdăria scoasă din rufele tale trebuie să ajungă undeva, nu?
Îți recomand urmarea unui procedeu simplu format din 3 pași, măcar o dată la 9 luni, care funcționează în cazul mașinilor de spălat cu încărcare frontală, cât și în cazul celor cu încărcare verticală, care nu sunt prevăzute cu opțiunea de autocurățare.

masina de spalat 1

 

Citeste si: 10 greseli la spalatul rufelor

Astfel vei elimina murdăria acumulată în furtunuri și țevi, și te vei asigura că hainele tale vor rămâne proaspete și curate.

Pasul 1. Rulează un ciclu normal de spălare în gol cu apă fierbinte, folosind două căni de oțet în locul detergentului. Combinația dintre apa fierbinte și oțet va combate evoluția bacteriilor.

Citeste si: Cum speli corect prosoapele

Pasul 2. Folosește o găleată sau chiuveta ca recipient în care să amesteci un sfert de cană de oțet cu un sfert de cană de apă fierbinte. Folosește această mixtură, plus un burete și o periuță de dinți, pentru a-ți curăța interiorul mașinii de spălat. Să fii atentă în special la recipientul pentru detergent , interiorul ușii, și, dacă ai o mașină de spălat cu încărcare frontală, la garnitura de cauciuc. ( Dacă recipientul pentru detergent este detașabil, pune-l în oțet înainte de a-l curăța). Spală-ți și exteriorul mașinii.

Citeste si: Ce trebuie sa stii despre masina de spalat

Pasul 3. Mai rulează încă un ciclu normal de spălare în gol , fără detergent sau oțet. Atât!

Tu cât de des îţi cureţi maşina de spălat?

 

Sursa foto: celila @ freeimages.com

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Foarte bun articolul! Eu trebuie sa dau un program de autocuratare a masinii cam o data la 40 de spalari. Am o masina de spalat cu uscator si din cauza ca dau uscare la programele de lana, se strang scame.

    Oricum e foarte buna schema cu otetul si bicarbonatul.

Leave A Reply