10 greseli la spalatul rufelor

0

10 greseli la spalatul rufelorFolosești prea mult detergent? Încarci mașina de spălat cu prea multe haine? Exagerezi cu înălbitorul?
Găsește răspunsurile acestor întrebări și chiar mai mult, și primește niște sfaturi utile despre spălatul rufelor.

1. Frecarea petelor în mod insistent

Asta face pata mai greu de curățat și poate distruge materialul. În schimb, fi calmă și metodică. Tratează pata cât de repede poți. Cu cât trece mai puțin timp, cu atât vei avea mai mult succes.

2. Folosirea detergentului în exces

Spuma excesivă poate reține murdăria hainelor și se poate strânge în locuri mai greu de clătit, precum partea interioară a gulerului, astfel ducând la acumularea bacteriilor. Soluția: folosește jumătate din cantitatea folosită de obicei, după care mărește cantitatea treptat dacă hainele tale nu sunt pe cât de curate ai vrea tu să fie. Excepția : dacă folosești apă dură vei avea nevoie de mai mult detergent. Vezi
care sunt recomandările în privința apei dure pe cutia cu detergent.

3. Umplerea incorectă a mașinii de spălat

Dacă ai o mașină de spălat cu încărcare verticală și folosești detergent lichid, mai întâi pui apa, apoi adaugi detergentul, după care pui hainele, nu? Nu. Acest obicei din trecut era menit să prevină depunerile de detergent pe material și pe mașina de spălat. Dar detergenții moderni nu conțin fosfat și nu dăunează hainelor la fel cum o făceau vechile compoziții. Atâta timp cât nu folosești înălbitor, nu pune hainele după apă. În schimb, folosește-le în această ordine pentru o bună distribuție a detergentului: haine, apă, după care detergent.

4. Spălarea când pe eticheta scrie „ curățare chimică”

Nu este neapărat o greșeală. Majoritatea hainelor pe care scrie „ curățare chimică ” poate fi spălată de mână și uscată la aer. Asta include și materiale din fibră naturală, ca lenjeria și majoritatea obiectelor din mătase. Verifică rezistența culorii; inmoaie un material absorbant într-un detergent slab și tamponează o cusătură care nu se află la vedere, pentru a vedea dacă rezistă vopseaua. Dacă nu rezistă, atunci înmoaie haina în apă cu detergent o dată sau de două ori, după care clătește-o și pune-o pe un prosop pentru a o usca.

5. Fermoarele neînchise

Dinții de metal ai fermoarelor pot rupe materialele delicate și țesăturile dacă sunt spălate în aceeași cuvă.

6. Spălarea hainelor cu nasturi încheiați

Poate părea o idee bună, dar astfel se pot slăbi nasturii sau se pot lărgii butonierele, fiind chiar posibil să se rupă. Nu te grăbi și deschide nasturii hainelor înainte de a le băga în mașină.

7. Folosirea excesivă a înălbitorului

Gândește-te de două ori înainte de a te repezi către înălbitor: Nu ai nevoie de el pentru a înlătura petele de sânge sau transpirație. O cale naturală de a rezolva problema: Pune hainele pătate într-o oală mare cu apă și câteva felii de lămâie, apoi pune-le la fiert pentru câteva minute.

8. Stabilizarea mașinii de spălat.

Dacă mașina ta de spălat nu este stabilă , vibrațiile mașinii pot deteriora podeua și pot duce la uzare unor componente-cheie, ca amortizoarele sau rulmenții. Pune o riglă pe mașina de spălat și ajustează picioarele mașinii, care presupune înșurubarea sau deșurubarea lor. Dacă asta nu ajută, ridică mașina de spălat cu o placă de lemn de 3 centimentrii, care să fie puțin mai mare decât baza mașinii. Asta va ajuta la absorbirea șocului produs de vibrații.

9. Acordarea unei pauze

Unii oameni preferă să aștepte o oră după terminarea unui ciclu, înainte de a băga o nouă încărcătură. De fapt, folosirea consecutivă a mașinii este un lucru inteligent și eficient. Îți acordă avantajul căldurii reținute a ciclului precedent, economisind astfel energia.

10. Aruncarea șosetelor în mașină

Ăsta este un sfat care-ți va salva șosetele: pune șosetele primele în mașina de spălat, pentru a evita agățarea lor de alte haine și dispariția lor în neant.

 

Sursa: www.realsimple.com

Sursa foto: Kzenon – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply