Cei mai buni inalbitori si soluţii pentru pete

0

Am aflat care sunt cei mai buni înălbitori şi cele mai bune soluţii pentru pete şi-ţi spunem şi ţie.

cei mai buni înălbitori (2)

Solvenți uleioși – curată numai petele de grăsime sau ulei. Se pot folosi pe materiale care nu se spăla în mod obișnuit. Se aplică numai pe materialul uscat, într-o zonă bine aerisita. După aplicare hainele se pun la aerisit.
Soluții pe bază de enzime – sunt detergenți care conțin enzime care pur și simplu ”mănâncă” proteinele din pete de grăsime, iarbă, sânge şi altele. Se aplică direct pe materialul uscat sau se diluează în apa, în care apoi se scufundă țesătură. Folosieşte apa rece când încercați să îndepărtați petele de sânge pentru că vor ieşi mai repede şi mai bine. Acest gen de solvenţi nu se aplică pe lâna sau mătase, acestea fiind în sine o formă anume de proteină.

Substanțe absorbante (mălai, pudra de tâlc) – se presară pe petele proaspete de grăsime și se așteaptă în jur de 10-15 minute, pentru a se absorbi excesul, după care se curată. După aceea, puteți aplică o altă soluție pentru tratarea petei în șine.

Detergenții – sunt buni pentru orice fel de pete. Se aplică direct, se așteaptă câteva minute, după care se înăltură cu apa.

Citeste si: Cum se intretin prosoapele

Înălbitoarele – culoarea lăsată de pete (fie că e vorba de pete de grăsime sau nu), poate fi înlăturată cu un înălbitor ușor. O soluție de acest tip, dar preparată în casă se poate face din: suc de lămâie, oțet alb (în concentrație de 1:1 cu apa), sau amoniac (două părți apa la o parte amoniac) – nu se folosește pe lâna sau mătase, din aceleaşi considerente.

Înălbitorul pe bază de clor ar trebui să fie ultima soluție la care să recurgi. Clorul este dăunător sănătăţii şi toxic astlel ca rufele spălate cu clor trebuie bine clătite şi uscate în aer liber.

Citeste si: 10 accesorii eco pentru baie

Alcoolul denaturat – funcționează pentru a îndepărta anumite pete și se evaporă fără a lasă pete la rândul lui. Funcţioneză bine pe petele de grasimi, cerneală şi sânge şi poate fi folosit ţi pentru ţesăturile naturale.

Citeste si: Ghid pentru cumpararea lenjeriei de pat

Spirt – este bun pentru petele de grăsime. Nu este toxic şi curăţă relativ uşor. După ce se folosește, hainele se pun la aerisit.

Glicerină – se plica peste petele de cerneală şi tuşuri colorate.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply