Ce trebuie sa stii despre masina de spalat

0

Masina de spalat trebuie aleasa si folosita cu atentie si in functie de nevoile reale ale familiei. Iata care sunt lucrurile pe care trebuie sa le stii si de care trebuie sa tii cont pentru a folosi cu maxima eficienta masina de spalat.

masina de spalat

Programele scurte. Toate masinile de spalat au programe scurte, dar acestea sunt facute pentru a spala haine putin murdare, nu neaparat haine delicate. Deseori se foloseste programul scurt pentru haine delicate ceea ce este daunator mai ales pentru hainele tale. Programul scurt este facut pentru spalari usoare a unor rufe care pot fi spalate si la un program normal. Rufele murdare nu se vor spala niciodata la un program scurt pentru ca rezultatul este negativ si vei produce o pierdere inutila de energie si detergtent, dupa cum rufele delicate trebuie mereu spalate cu un program pentru rufe delicate (statistic, cel mai putin folosit program).

Citeste si: 10 sfaturi pentru spalarea hainelor

Capacitatea de incarcare pe care o are masina de spalat este un detaliu important. O masina incarcata la maximum nu va spala bine, va consuma mai mult curent si se va strica mai repede. Gradul optim de incarcare este de 75% pentru eficienta maxima si un consum cu adevarat eficient. In plus, este foarte bine sa folosesti, dupa nevoie toate programele masinii de spalat. Este o greseala sa te limitezi la a folosi doua-trei programe, in conditiile in care masina de spalat are 18-25 de programe.

Citeste si: Solutii de curatat neconventionale si practice

Spala si masina de spalat din cand in cand. In fiecare luna, sau chiar mai des daca masina de spalat este folosita intens, spala … masina de spalat. Foloseste si detergent si inalbitor si fa o tura completa de spalare pe programul scurt, fara rufe. Este recomandat ca la aceasta manevra sa pui masina pe cea mai mica viteza de stoarcere.

Foloseste functia care iti permite sa variezi viteza de stoarcere. Daca vei folosi si pentru bluze si tricorul si pentru lenjeria de pat viteza maxima de stoarcere iti vei distruge hainele.

 Foloseste functia de programare. Curentul electric este mai ieftin noaptea. In conditiile in care masinile de spalat sunt foarte silentioase ar fi foarte bine sa le folosesti noaptea. Este mai eficient, mai rentabil si daca vei face asta constant cheltuielile se pot reduce cu pana la 10% pe factura de curent, chiar daca folosesti programele care incalzesc apa la temperatura mare si pe cele lungi.

masina de spalatPune sosetele si sutienele in pungi gaurite, speciale pentru masina de spalat si abia apoi baga-le in masina de spalat. Astfel, vei petrece mai putin timp la sortarea hainelor, vei gasi mai repede perechea sosetelor, si balenele sutienului nu-ti vor strica masina de spalat. Un sfat extrem de util din mai multe puncte de vedere este sa verifici cu atentie prin buzunare inainte de a pune rufele la spalat. Obiecte uitate in buzunare pot sttrica rufele sau pot aduce daune masinii de spalat.

Citeste si: Solutii eco cu ceai pentru intretinerea casei

Dupa ce ai folosit masina este esential ca aceasta sa ramana cu usa deschisa pentru a evita acumularea de mirosuri care mai apoi se pot imprima in hainele puse la spalat.

Cateva trucuri pentru masina de spalat si rufe curate

1. Foloseste detergent de calitate in doza recomandata.
2. Sustine procesul de spalare cu bicarbonat, otet, suc de lamaie si abia in ultima instanta cu clor.
3. Limpezeste de doua ori rufele delicate fara sa mai adaugi alte substante. Operatiunea este recomandata pentru hainele copiilor, pentru lenjeria de pat si prosoape.
4. Nu abuza niciodata de clor. Poate ca este eficient, dar este toxic si extrem de daunator pentru mediu.
5. Daca vrei rufe parfumate foloseste otet de lavanda sau de trandafiri la clatirea finala sau adauga ulei esential de lavanda, dizolvat intr-o lingura de alcool.
6. Usuca lenjeria de pat la soare numai daca este alba. Soarele scoate toate petele, inclusiv pe cele pe care masina de spalat le-a ratat!

Sursa foto: hepta.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply