Cum speli corect prosoapele

0

Învaţă cum speli corect prosoapele, cum le ususci şi cum trebuiesc împăturite. Aceste metode te vor ajuta să-ţi păstrezi prosoapele moi şi proaspete pe termen lung.

spala prosoapele

1. Spală prosoapele noi înainte de a le folosi.Prosoapele sunt manevrate de diferite persoane, sunt depozitate la grămadă şi pot fi murdare sau pot avea fel de fel de microbi.

2. Pentru prosoapele colorate este recomandată spălarea în apă călduţă. Dacă au culori puternice şi ţi-e frică că ar putea ieşi la spălat, foloseşte jumătate din cantitatea obişnuită de detergent la care poţi adaugă jumătate de cană de oţet. Oţetul fixează culoarea şi elimina excesul de detergent.

Citeste si: Depozitarea prosoapelor. 6 idei pentru o baie frumoasa

3. Prosoapele trebuiesc schimbate şi spălate la 3-4 zile. Prosoapele albe se spală separat pentru a nu se amesteca culorile.

4. Spală prosoapele separat de celelalte haine.

5. Foloseşte balsam de rufe dar doar din trei în trei spălări. Ceara din componenţa balsamurilor de rufe pot deteriora fibrele şi le reduc calităţile de absorbţie.

Citeste si: Transforma baia ta veche intr-o baie actuala si moderna

6. Scutură prosopul când îl scoţi din maşina de spălat. În felul acesta i se îndreaptă perii. Nu călca prosoapele pufoase, acest lucru le reduce calitatea de absorbţie.

7. Asigura-te că sunt perfect uscate înainte să le împătureşti. Orice urmă de umezeală, oricât de mică, le va face să aibă un miros de rânced.

8. Împătureşte prosoapele în trei pentru a avea spaţiu mai mult pe raft. Atunci când le depozitezi, aşează-le cu capetele înăuntrul raftului, astfel încât la exterior să fie mijlocul prosopului. Atunci când te grăbeşti vei putea lua rapid un singur prosop.

Citeste si: 10 greseli la spalatul rufelor

9. Dacă ai prosoape de mâini de in ţine cont că acestea trebuiesc călcate.

10. Prosoapele sunt accesorii necesare. La fel ca şi aşternuturile, prosoapele se găsesc în foarte multe culori şi modele. Prosoapele pufoase albe dau un aspect de curat şi de spa unei băi, şi sunt cele mai elegante, atâta timp cât nu sunt îngălbenite de vreme.

11. Datorită calităţilor sale de absorbţie, bumbacul este materialul perfect pentru prosoape. Deşi prosoapele fără peri absorb cel mai bine, acestea nu sunt chiar cele mai bune atunci când vine vorba de uscare. Prosoapele cu peri nu doar absorb, dar şi şterg apa de pe corp. Desimea perilor este cel mai bun indicator pentru performanţele unui prosop.

Citeste si: 10 accesorii eco pentru baie

12. Prosoapele de calitate pot rezista până la 10 ani dacă sunt îngrijite cum trebuie. Verifică eticheta înainte de a le spăla şi usca.

Acum, după aceste informaţii, cred că vei acorda mai multă atenţie şi vei spăla corect prosoapele.

 

Sursa foto: tab62 – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply