Cum alegi hota din bucatarie

0

Cum-alegi-hota-din-bucatarie

Cum alegi hota din bucatarie. Multitudinea de modele şi specificaţii tehnice face din alegerea unei hote un proces care necesită multă documentare din partea cumpărătorului. Noi ţi-am făcut un mic rezumat care să te ghideze atunci când pleci la cumpărături.

Pentru început îți vom spune schematic ce tipuri de hote vei găsi în funcție de principiile după care funcționează, fiecare având avantaje și dezavantaje. Cele mai cunoscute sunt cele cu evacuarea aerului, care practic elimină aerul cald din bucătărie. Înainte să te gândești dacă optezi pentru această variantă, ia în calcul faptul că trebuie să existe o legătură cu exteriorul (gura de aerisire în perete sau un coș vertical).

Citeste si: Cum alegi masina de spalat.

Al doilea model de hotă îl reprezintă cel care recirculă aerul: filtrele cu care este dotată pot absorbi mirosurile din aer și îl curăță, apoi acesta este recirculat în bucătărie. Și, în final, ultimul model este un mix între cele două de mai sus, în sensul că tu poți alege dacă aerul să fie curățat sau evacuat.

Caracteristici la care să fii atent când alegi o hotă 

Fii atent la dimensiuni: alege una care să fie la fel de lată sau un pic mai mare decât plita sau aragazul deasupra căruia o vei monta. Modelele cel mai des întâlnite măsoară 60, 70 sau 90 cm. Și puterea este importantă, căci o hotă cu putere mare de evacuare sau absorbție va păstra mai mult aer curat în bucătărie.

Citeste si: Cum alegi aparatele de aer conditionat. 

Cum alegi hota din bucatarie. O hotă cu o putere de 559 mc/h (metri cubi de aer pe oră), trei viteze de funcționare cu trei niveluri de absorbție a aburilor și a mirosurilor și un nivel maxim de zgomot de 62,9 db (A) este suficientă pentru o bucătărie normală de la bloc.

În continuare, fii atent la filtre. Acestea pot fi lavabile (adică le vei scoate și spăla singur, în funcție de cât de des folosești hota) sau de unică folosință, iar pe acestea va trebui să le înlocuiești.

Citeste si: Cum cureti masina de spalat.

Cum alegi hota din bucatarie. Temporizatorul poate fi un element util al unei hote – hota continuă să funcționeze și după ce procesul de gătire s-a terminat.

Există și hote care pot îndeplini două funcții: cele care au, spre exemplu, aparat de aer condiționat încorporat pot fi o alegere pentru cei care caută să economisească spațiul.

Afla cum te poti abona la revista Casa si gradina.

Foto: Thinkstock.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply