Aparatele de aer conditionat: cum le alegi si intretii (1)

0

aparatele-de-aer-conditionat

Se apropie sezonul în care vom folosi aparatele de aer conditionat aproape la putere maximă, iar pentru o bună utilizare a acestora, ne-am gândit să îți dăm cele mai bune sfaturi pentru alegerea și întreținerea acestora. Așadar, dacă te interesează să afli sfaturi practice despre aparatele de aer condiționat, te invităm să parcurgi articolul de mai jos. Scurt și la obiect, specialistul îți răspunde la întrebări legate de alegerea aparatelor de aer condiționat sau folosirea acestora la capacitate și randament maxime cu un consum de energie echilibrat.

Când este cel mai indicat să achiziționăm un aparat de aer condiționat pentru acasă?

Nu există un sezon mai potrivit pentru montarea unui aparat de aer condiționat acasă, singura limitare o reprezintă capriciile naturii, ce pot pune obstacole atunci când montăm unitatea exterioară.

În cazul în care vă gândiți să renovați locuința sau vă mutați în casă nouă, vă recomandăm să contactați o firmă specializată în montajul echipamentelor de climatizare cât mai aproape de începutul proiectului.

Citește și: Taierea trandafirilor primavara.

Care sunt principalele criterii în alegerea unui aparat de aer condiționat?

Dimensiunile camerei, suprafața vitrată și tipul elementelor de construcție, modul în care va fi folosit preponderent echipamentul, doar pentru răcire, sau răcire și încălzire.

Citește și: Idei simple și frumoase pentru a decora cu alb.

Cum folosim un aparat de aer condiționat la randament maxim și eficient în același timp?

În general, recomandăm găsirea unei temperaturi de confort pe care echipamentul o menține constantă. Acest mod de utilizare este mai economic decât pornirea echipamentului pe o temperatură foarte scăzută și oprirea acestuia ori de câte ori utilizatorul simte nevoia.

Foto: Thinkstock.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply