Cum alegi canapeaua

0

Canapeaua este obiectul principal din camera de zi. Daca vrei sa alegi canapeaua cea mai buna, afla ca nu doar aspectul conteaza, si ca esentiala este calitatea. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa alegi canapeaua.

482326Inainte sa o cumperi, stai pe ea cel putin 10 minute. Tapiseria sau husa unei canapele de calitate nu trebuie sa se sifoneze.

Alege canapele care au structura de lemn masiv. Acestea nu-si modifica forma in timp. Cele mai putin rezistente sunt cele cu structura din placi aglomerate.

Cere detalii despre imbinarii. Acestea trebuie sa fie consolidate cu strucura metalica.

eclectic-sofas

Citeste si: O pata de culoare

Cele mai bune canapele sunt cele care au o structura de baza realizata din arcuri sau/si benzi. Cele mai rezistente canapele sunt cele cu arcuri legate intre ele.

Peste structura de baza materialele ideala sunt spumele poliuretanice, lana sau alte materiale naturale. Densitatea acestora trebuie sa fie maxima. Iti dai seama de densitate dupa cat este de ferma sofaua canapelei.

Citeste si: Amenajarea sufrageriei. Cum faci camera calda si practica

Canapeaua ideala trebuie sa fie multifunctionala. Aceasta este o solutie perfecta pentru musafiri si pentru realaxare.

grey-sofa

Cand alegi canapeaua trebuie sa ai in vedere si pernele. Umplutura cu puf este considerata cea ideala, dar au nevoie de o intretinere speciala.

Chiar si cele mai scumpe canapele au deseori perne cu umplutura artificiala. Calitatea acestora este comparabila cu cea a pufului, dar sunt mult mai usor de intretinut si mult mai rezistente in timp.

Citeste si: Living nou fara bataie de cap

Un detaliu esential cand alegi canapeaua este materialul din care este facuta stofa de tapiserie.

Alege materiale naturale, dublate cu fire sintetice care dau luciu si rezistenta.

Nu-ti fie teama sa alegi o canapea cu model si imprimeu. Sunt foarte rezistente la murdarie, dar trebuie incadrate corect in decorul camerei. De cele mai multe ori sunt preferate canapelele intr-o singura culoare, acestea fiind cele mai versatile si usor de integrat in decor.

Sursa: Houzz

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply