Culori neutre in casa. Avantaje si detalii

0

culori-neutre-7Culori neutre în casă sunt considerate albul, negrul, griurile și toate nuanțele de maro. Oficial doar albul și negru sunt culori neutre, în grupul acestora, când vine vorba despre culori neutre în casă au fost acceptate și grîul și tonurile de maro.

Citeste si: Albastrul in decorarea casei. Sfaturi practice

O casă colorată este o casă veselă și vie, dar impune anumite restricții în decorare și combinarea culorilor, iar fără o atentă știință a culorilor, fără echilibrul, veselia culorilor poate să fie obositoare și grea. Soluția sigură o reprezintă combinațiile de culori neutre în casă. Avantajele sunt că poți păstra un ton unitar în toată casă și că poți colora fiecare cameră într-un mod propriu folosind accente de culoare, care să ofere personalitate fiecărei încăperi. În plus a folosi culori neutre în casă este o soluție pe care o poate aplică oricine fără să riște să facă mari greșeli în ceea ce privește amenajarea, în general și detaliile cromatice, în special.

Culorile din casă sunt considerate unul din factorii esențial care au o influența directă asupra stării de spirit. Culoarea poate schimbă percepția asupra spațiului, poate modifică optic dimensiunile unei camere, atât în plan orizontal cât și vertical.

Citeste si: Culorile casei tale iti dezvaluie personalitatea

culori-neutre-4Un alt amănunt esențial care trebuie spus despre aceste culori neutre în casă este faptul că sunt naturale, fiind culorile pe care le au materialele de construcție în starea loc naturală. Alb, negru, gri și maro sunt culorile de bază pentru piatră, lemn, cărămidă, lut, humă.

Deși culorile tări sunt vesele și vii, cel mai des folosite în decorațiuni sunt culorile neutre, mai ales că bază pentru paletă de culori folosită în amenajarea încăperii. Principalul motiv este versatilitatea acestora și echilibrul pe care îl realizează în cameră. Aceste culori neutre vin la rândul loc cu o paletă generoasă și foarte mare de nuanțe care se pretează pentru a fi combinate în fel și chip, în limitele armoniei cromatice.

Citeste si: Culori tari pentru casa. Idei si provocari

Un decor realizat în culori neutre în casă poate părea la prima impresie plictisitor, dar aceste culori pot fi integrate în orice stil de design interior de la cel contemporan, rustic și romantic până la cel clasic și industrial. Cum? Aceste culori neutre pot împrumută tonalități variate și nuanțe de la accentele de culoare din casă. Și asta nu este tot. Culorile neutre se pot combină cu oricare alte culori vi, calde sau reci și pot da imaginea unui decore extrem de colorat.

Citeste si: Stilul personal, amenajari pe gustul tau

culori-neutre-9Toate aceste culori neutre în casă se combină foarte bine între ele. Toate tonurile de maro se combină perfect cu albul și negrul, griurile de combină bine cu alb și negru, iar cele două culori neutre de bază a€“ alb și negru, se asociază foarte bine între ele. Dacă la aceste combinații adaugi orice alte culori, totul căpăta viață și personalitate, iar posibilitățile cromatice care par limitate la început prin folosirea acestor culori neutre devin, practic, infinite.

Una din reguli dacă folosești culori neutre este să adaugi mereu accente de culoare, diferite pentru fiecare cameră în parte.

Un alt atuu pentru aceste culori neutre este faptul că prin folosirea lor piesele de mobilier și detaliile de decor contribuie și sunt parte la decorul din casă. Culorile neutre folosită că bază permit combinații între materiale și o mare diversitate a acestora ceea ce face amenajarea unei camere în culori neutre extrem de vie, dar în limitele simplității cerute de bun gust și armonie cromatică. Un decor neutru îți permite să amesteci ceramică, materiale lucioase, satinate, și unele modele, chiar și în culori neutre, pentru a creă textură și profunzime.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply