Culori tari pentru casa. Idei si provocari

0

culori tari pentru casaAm pledat des pentru culoare, dar mai rar pentru culori tari pentru casa. O facem acum si sustinem ca singura decoratiune fara de care nu se poate este culoarea, iar uneori culoarea este singurul lucru de care este nevoie.

Daca alegi culori tari pentru casa, pentru zugravirea peretilor, poate sa fie o dovada de curaj, dar daca imbinarea de nuante si texturi este armonioasa si bine gandita efectele finale sunt speciale.

Citeste si: Sufragerii colorate. Cele mai bune combinatii

Exista o solutie buna din paleta de culori tari pentru casa pentru fiecare incapere. In plus nu exista culoare care sa nu poate fi folosita, nu exista combinatie care sa duca la un final fericit, daca sunt respectate cateva reguli. Intr-o incapere in care se folosesc culori tari liniile simple, drepte sunt cea mai buna alegere.

Detaliile trebuie reduse le minimum, culoarea fiind trasatura dominanta. Variatia vine din jocul de texturi intre transparent si opac, stralucitor si mat.

Metalul face casa buna cu lemnul, putand fi incadrat si in stilul rustic, intr-o pondere mai mica sau mai mare, in functie de preferintele fiecaruia.

culori tari pentru casaAtunci cand apelezi la culori tari pentru casa corpurile de iluminat sunt foarte importante, mai ales ca lumina indulceste sau ofera accente acute culorilor, lumina le combina si le asociaza.

Citeste si: Interioare colorate. Sfaturi si idei

Ideea de culori tari pentru casa se asociaza cel mai bine cu forme geometrice precise. Cele moderne, liniare si stilizate sunt prima alegere, dar nici cele clasice nu sunt excluse mai ales daca elementele mici de decor sunt eliminate. Formele retro, cele din fier forjat  sau formele rotunjite se incadreaza foarte bine si dau un farmec exotic unei incaperi in care sunt folosite culori tari.

Daca folosesti culori tari pentru casa functionalitatea este la fel de importanta ca si frumusetea si eleganta. Plantele si motivele florale energizeaza acest gen de ambient, aducand un plus de prospetime si o atmosfera pozitiva.

In ceea ce priveste palete de culori tari in casa libertatea este deplina. Poti folosi galben deschis, dar in ton foarte puternic, portocaliu, dar si rosu, albastru, auriu sau verde tare.Si griul poate sa devina o culoare tare, daca este aleasa o nuanta intensa si compacta.

culori tari pentru casaFoarte importanta este culoarea pieselor de mobilier (in contrast sau in nuante metalice), a podelelor (care trebuie sa ramana luminoase si in tonuri cat mai deschise) si a principalelor elemente de decor (perdele, covor), care trebuie sa fie in culori neutre, de dorit complementare cu cea folosita pentru peretii zugraviti in culori tari.

Citeste si: Cum decorezi cu Radiant Orchid, culoarea anului 2014

Oricand se poate folosi si varianta inversa. Piese de mobilier in culori tari pentru casa pe fundalul unor pereti pastelati si neutri. Combinatia este extrem de inspirata mai ales in camerele mici, in cele de trecere sau in camerele copiilor.

Sursa: houzz.com
Sursa foto: ©astragal/Fotolia  © AfricaStudio/Fotolia

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply